Jonas Wille ny landslagstrener

- Det mest ærefulle oppdraget man kan få

Jonas Wille er ny hovedtrener for Norges herrelandslag i håndball.

NY SJEF: Pressetreff der Norges Håndballforbund presenterer ny landslagssjef for Håndballgutta. Vide... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det bekrefter Norges Håndballforbund på dagens pressetreff. Wille skrev under på kontrakten under pressekonferansen.

- Vi skal være blant de fire beste i verden. Punktum. Vær så god, sa håndballforbundets president Kåre Geir Lio før Wille underskrev kontrakten.

- Det er selvfølgelig stort. Det er en god følelse å få en så viktig stilling i norsk håndball. Det er ikke noe man tenker når man starter, at man skal få muligheten til noe slik. I mine øyne er det kanskje det største og mest ærefulle oppdraget man kan få, som norsk trener, sier Wille.

Han sier at en assistenttrener ikke er utnevnt ennå.

- Det er bare noen dager siden jeg fikk denne jobben, sier Wille, som forteller han har noen kandidater i hodet.

Jonas Wille erstatter Berge, som annonserte i februar at han ga seg som landslagstrener for håndballherrene.

- Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, fortalte Berge i pressemeldingen.

- Ulike personer

På spørsmål hvilke likheter det er mellom Berge og Wille, sier sistnevnte at «det er vanskelig å svare på».

- Vi er to ulike personer. Så er det noen likheter, vi er opptatt av detaljer begge to. Det er lettere å si hva jeg står for. Jeg er for at det skal være en ekstrem tydelighet. Samspill i lagspill handler om å skape felles bilder av hvordan ting skal se ut, sier Wille.

Nå går han fra å være assistent til å styre skuta.

- Jeg følte jeg ble klokere av å være på innsida, kjenne på at jeg har noe her å gjøre. Jeg tror det er en fordel å vite litt hva som har blitt jobbet med. Jeg vet at vi har en felles terminologi allerede, vi skal jo rett inn i en kvalik og det er viktig med kontinuitet, sier Wille til Dagbladet.

Den ferske landslagstreneren kommer fra jobben som hovedtrener for svenske Kristianstad. Wille har tidligere trent Halden, Midtjylland, Skövde, Mors-Thy og vært Berges assistent på landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer