Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det mest ekstreme jeg har hørt

Jarstein homohetset av Viking-fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke mange ukene siden Viking-supporterne havnet i klammeri med Tom Nordlie. Den gangen handlet det om det tilrop som «hvem f.. er Tom Nordlie, vi har Uwe Rösler» - mot Rosenborg i kveld var sangene hakket mer primitive.

0-0-kampen ble skjemmet av Viking-supporternes hets av RBK-keeper Rune Jarstein, som fikk gjennomgå i 45 minutter.

Ikke preget

Intellektuelle tilrop som «Jarstein er homo» og «Jarstein suger» nådde ikke bare ørene til landslagskeeperen - TV 2s hadde også satt opp mikrofoner på tribunen for å få opp stadionlyden, slik at TV-seerne fikk høre hvert ord.

- Dette er noe av det mest ekstreme jeg har hørt. Jeg tror absolutt Viking-supporterne kunne tjent på å synge litt mer om eget lag, sier Jarstein til Rogalands Avis.

Som uansett ikke lar seg vippe av pinnen av litt lavpannet sjikane.

- Jeg takler det fint. Det gjør sikkert dama hjemme også, sier han.

Legger seg flat

FIKK GJENNOMGÅ: Rune Jarstein har sjelden opplevd verre, men lar seg ikke prege av Viking-fansens sjikane. Arkivfoto: SCANPIX
FIKK GJENNOMGÅ: Rune Jarstein har sjelden opplevd verre, men lar seg ikke prege av Viking-fansens sjikane. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad varsler at han vil ta opp episoden med Viking-hordene. Det er neppe nødvendig, for leder Rune Oftedal er skamfull over sine medsupporteres oppførsel, og vil ta kontakt med Jarstein for å be om unnskyldning.

- Dette er et absolutt lavmål fra Viking-hordene. Det er lavpannesupportere på sitt aller verste, og jeg er regelrett flau over det som ble ropt på Stadion i ettermiddag, sier han til Aftenbladet.no.

Heldigvis for Uwe Rösler gjorde spillerne hans et bedre inntrykk på banen enn supporterne gjorde på tribunen. Tyskeren var tilfreds med å holde nullen for tredje gang i vinter, av totalt 14 treningskamper.

- Rosenborg scorer ikke på oss i dag, og dette var noe vi trengte for selvtilliten. Den bakre fireren og keeper Kristian Nicht leverte en veldig bra kamp, sier han til aftenbladet.no.

image: - Det mest ekstreme jeg har hørt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!