Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det mest rettferdige ville vært en omkamp

Thierry Henry synes synd på irene.

VIL HA OMKAMP: Thierry Henry, her sammen med Yoann Gourcufff og dommer Martin Hansson, mener irene hadde fortjent en ny sjanse mot Frankrike. Det har FIFA sagt nei til. Foto: Charles Platiau / REUTERS.
VIL HA OMKAMP: Thierry Henry, her sammen med Yoann Gourcufff og dommer Martin Hansson, mener irene hadde fortjent en ny sjanse mot Frankrike. Det har FIFA sagt nei til. Foto: Charles Platiau / REUTERS. Vis mer

||| (Dagbladet.no) Kun timer etter at Irlands krav om en ny kamp mot Frankrike ble avslått kommer hovedpersonen selv, Thierry Henry, på banen med en redegjørelse.

Spissen synes irene hadde fortjent en omkamp.

- Selvfølgelig ville den mest rettferdige løsningen være å spille kampen om igjen, men det er ikke innenfor min kontroll. Det er lite mer jeg kan gjøre utenom å innrømme at ballen var i kontakt med hånden min, og at jeg synes synd på irene, sier franskmannen i uttalelsen, som er gjengitt av Sky Sports.

Ingen juksepave
Barcelona-spissen vil imidlertid ha seg frabedt stempelet som juksemaker.

- Jeg sa det da, og jeg sier det igjen: Ja, jeg handset. 

- Men er ikke en juksepave, og har aldri vært det. Det var en instinktiv reaksjon mot en ball som kom ekstremt fort i et befolket straffeområde.

- Som fotballspiller har du ikke luksusen som en tv-seer har, hvor du kan senke farten på ballen for å gjøre en kvalifisert avgjørelse. Folk ser i sakte film hva som skjer, og det er noe verken jeg eller andre fotballspillere kan gjøre underveis i en kamp.

Henry mener Irland hadde fortjent å spille VM-sluttspill i Sør-Afrika.

- Naturligvis føler jeg meg flau over måten vi vant på, og er ekstremt lei meg for irene som defintivt fortjener å være i Sør-Afrika.

HANDSEN: Thierry Henry skaffet seg ballkontroll via armbruk. Foto: TV-stills fra TF1.
HANDSEN: Thierry Henry skaffet seg ballkontroll via armbruk. Foto: TV-stills fra TF1. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media