- Det mest spennende laget vi har hatt

Orica-GreenEDGE har stallen klar.

TALENT: Jack Haig er blant sykkelsportens største talenter. Neste år sykler han for Orica-GreenEDGE. Foto: MG (©TDWSport.com)
TALENT: Jack Haig er blant sykkelsportens største talenter. Neste år sykler han for Orica-GreenEDGE. Foto: MG (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Tirsdag offentliggjorde Orica-GreenEDGE sitt mannskap for 2016.

Åtte ryttere forlater laget, mens syv signeringer sørger for 25 ryttere i laget neste sesong.

Blant dem som går ut finner man blant annet den lojale hjelperen Pieter Weening og raske Adam Blythe.

Inn kommer en rekke spennende unggutter, sammen med blant andre spanjolene Amets Txurruka og Ruben Plaza.

- Vi har hatt mange kontrakter som har gått ut på slutten av året, og som et resultat av det har vi trolig sett de største endringene i lagets historie, sier sportsdirektør Matt White i en pressemelding.

- Men etter at alt er ferdig, er vi ekstremt fornøyd med laget vi har satt sammen. Vi er spent på hva den kollektive enheten kan produsere neste år.

Supertalenter inn
Spesielt interessant er signeringene av Robert Power, Jack Haig og Alexander Edmondson, som laget sikret seg for en god stund siden.

De tre unge australierne er nemlig blant sykkelsportens fremste talenter.

Førstnevnte vant årets Giro Valle d'Aosta og er regnet som en av verdens beste klatrere på U23-nivå. En kneskade gjorde at han ikke kunne forbedre fjorårets andreplass i Tour de l'Avenir.

Klatretalentet Haig tok over kapteinsrollen fra Power i Tour de l'Avenir og leverte særdeles godt. Det ble andreplass i rittet som ofte omtales som «ungdommens Tour de France».

Edmondson er et stort talent på både bane og landevei. På førstnevnte har han flere VM-titler, mens han vant årets U23-utgave av Flandern rundt på landeveien.

- Rob og Jack er de eneste australierne i historien til å komme på podiet i Tour de l'Avenir og Alex har virkelig tatt et steg i år. Hans seier i U23-Flandern skiller seg spesielt ut, og var også første en gang australsk rytter klarte det. Vi ser frem til å se dem vokse og utvikle seg i vårt lag i årene fremover.

Viktig rutine
At laget i tillegg til den nye trioen har stortalenter som Adam og Simon Yates, Esteban Chaves, og Caleb Ewan, gjør dem til et av sykkelsportens aller mest spennende.

Da er det viktig å også ha noen rutinerte ryttere i laget, for å veilede ungguttene.

Ryttere som Mathew Hayman, Svein Tuft og Michael Albasini vet alle utmerket godt hva som foregår inne i et sykkelfelt.

- De har utallig års erfaring til sammen, og det er viktig for oss at de beholder sitt lederskap og kunnskap for å styre utviklingen til de som etter hvert vil ta steget opp å bli ledere.

Sjekk hele Orica-GreenEDGE-stallen her (ekstern lenke)

Lageier Gerry Ryan er sikker på at laget hans kommer til å ha suksess også neste sesong, med et mannskap som er konkurransedyktig i alt fra endagsritt til treukersritt.

- Stallen er den mest spennende vi har hatt hittil, og det viser et lag som har alt - fra de største talentene i sporten til rutinerte vinnere.

Les flere sykkelnyheter hos procycling.no!