Det meste ved det gamle med Semb

Valget av Espen Baardsen på keeperbenken og gjeninnføringen av Harald Martin Brattbakk var de eneste overraskelsene da Norges nye landslagstrener offentliggjorde troppen til landskampen mot Romania 19. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blir neppe noe generasjonsskifte i norsk fotball under Semb. Ingen debutanter er vurdert under arbeidet med uttaket til landskampen mot Romania neste onsdag.

- Det er ikke naturlig med et generasjonsskifte nå. Vi satser på gradvis fornyelse, sier Semb, som forsvarer det tradisjonelle uttaket slik:

- Vi skal bygge opp et lag mot EM, men skal man til EM, må man vinne kamper. Det er ikke naturlig med noe generasjonsskifte nå.

VM har betydning

Den ferske landslagssjefen har ikke hatt all verdens muligheter til å bedømme formen til utenlands-proffene. Derfor ble mye av grunnlaget for hans første laguttak lagt i Frankrike.

Espen Baardsen er valgt framfor Tottenham-keeper Thomas Myhre, til tross for at Baardsen slet benken i den engelske klubben Tottenham mesteparten av forrige sesong. Prestasjoner på VM-treningene er landslagssjefens begrunnelse for valget av den unge Tottenham-keeperen.

Harald Martin Brattbakk var ikke i VM, men Nils Johan Semb har hatt sansen for Celtic-spilleren lenge.

- Han er en målfarlig kantspiller som kan spille på begge sider, og som har fart og er god på bakrommet, begrunner Semb Brattbakks comeback.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer