Det meste ved det gamle med Semb

Valget av Espen Baardsen på keeperbenken og gjeninnføringen av Harald Martin Brattbakk var de eneste overraskelsene da Norges nye landslagstrener offentliggjorde troppen til landskampen mot Romania 19. august.

Det blir neppe noe generasjonsskifte i norsk fotball under Semb. Ingen debutanter er vurdert under arbeidet med uttaket til landskampen mot Romania neste onsdag.

- Det er ikke naturlig med et generasjonsskifte nå. Vi satser på gradvis fornyelse, sier Semb, som forsvarer det tradisjonelle uttaket slik:

- Vi skal bygge opp et lag mot EM, men skal man til EM, må man vinne kamper. Det er ikke naturlig med noe generasjonsskifte nå.

VM har betydning

Den ferske landslagssjefen har ikke hatt all verdens muligheter til å bedømme formen til utenlands-proffene. Derfor ble mye av grunnlaget for hans første laguttak lagt i Frankrike.

Espen Baardsen er valgt framfor Tottenham-keeper Thomas Myhre, til tross for at Baardsen slet benken i den engelske klubben Tottenham mesteparten av forrige sesong. Prestasjoner på VM-treningene er landslagssjefens begrunnelse for valget av den unge Tottenham-keeperen.

Harald Martin Brattbakk var ikke i VM, men Nils Johan Semb har hatt sansen for Celtic-spilleren lenge.

- Han er en målfarlig kantspiller som kan spille på begge sider, og som har fart og er god på bakrommet, begrunner Semb Brattbakks comeback.

Mye tippeliga

Drillos etterfølger har brukt store deler av sommeren på Tippeliga-tribunen.

- Jeg har faktisk sett Strømsgodset, Molde og Rosenborg fire ganger hver. Det har gitt meg et godt grunnlag for vurdering av de hjemlige spillerne, sier Semb.

Et av resultatene er valget av Odd Inge Olsen, som Semb mener har spilt godt for Molde denne sesongen. Lagkamerat Daniel Berg Hestad, derimot, er veid og funnet for lett.

- Han blir bedre og bedre, men er fortsatt for ujevn, sier Semb om Molde-spissen.

Alf Inge Haaland, Egil Østenstad, Vidar Riseth, Frank Strandli og Gunnar Halle er blant dem som kan være skuffet etter dagens uttak, men Semb lover at de har vært grundig vurdert.

- De er alle med i bildet fremover, forsikrer Semb.

Myggen savnet

Erik Myklands avgjørelse om å ikke spille for landslaget, står fortsatt ved lag. Semb hadde gjerne sett at han var tilgjengelig.

- Jeg har ikke snakket med Myggen siden VM, og respekterer hans beslutning om å stå utenfor laget. Men jeg har sagt at han må gi meg et signal hvis han ombestemmer seg, sier Semb.

Dette er laget:
Målvakter:

Espen Baardsen (Tottenham)

Frode Grodås (Schalke 04).

Forsvar:

Henning Berg (Manchester United)

Stig Inge Bjørnebye (Liverpool)

Dan Eggen (Celta Vigo)

Vegard Heggem (Liverpool)

Erik Hoftun (Rosenborg)

Ronny Johnsen (Manchester United).

Midtbane/angrep:

Odd Inge Olsen (Molde)

Kjetil Rekdal (Hertha Berlin)

Petter Rudi (Sheffield Wednesday)

Ståle Solbakken (Aalborg)

Roar Strand (Rosenborg)

Håvard Flo (Werder Bremen)

Jostein Flo (Strømsgodset)

Ole Gunnar Solskjær (Manchester United)

Harald Martin Brattbakk (Celtic)

Tore André Flo (Chelsea).

<B>SJEFEN:</B> Nils Johan Semb tok ut sin første landslagstropp i dag.<br>