Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det nådeløse rykket var nøye planlagt

Boasson Hagen har tørrtrent både opp og ned akkurat samme bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Edvald Boasson Hagen kjørte inn Sylvain Chavanel med elleve kilometer til mål, og et par kilometer til toppen av Pramartino, diskuterte trioen i TV 2-studio om nordmannen burde hvile i ryggen til franskmannen eller rykke på nytt.

De rakk ikke å krangle lenge.

For Boasson Hagen fosset forbi Chavanel, fikk raskt et forsprang på 10-15 sekunder, og så seg aldri tilbake etter det.

Det var nøye planlagt.

- Jeg hadde forventet akkurat det, han har jo trent i den bakken «live», sier manager Birger Hungerholdt til Dagbladet.

- Han visste at han skulle stikke i den bakken der, det var ikke overraskende. Det var heller ikke overraskende at han suste fra i nedoverbakken. Edvald har trent så mye på utforkjøringer, ingen kjører som han. Han er blant verdens beste utfor, sier Hungerholdt.

Visste han kunne kjøre
Boasson Hagen selv var ikke interessert i flere rykk fra utbrytergruppa mot slutten, og ville ikke stoppe da han hadde kommet forbi Chavanel.

BELØNNINGEN: Edvald Boasson Hagen satset alt opp den siste stigningen, og kunne motta hyllest og jubel som seierherre på den syttende etappen av Tour de France.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
BELØNNINGEN: Edvald Boasson Hagen satset alt opp den siste stigningen, og kunne motta hyllest og jubel som seierherre på den syttende etappen av Tour de France.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer

- Jeg kunne ikke risikere at noen skulle hente meg, så jeg valgte å kjøre alt jeg hadde, sier nordmannen, ifølge cyclingnews.

- I nedoverbakken - den kjenner jeg godt og jeg har trent mye i den - så jeg visste jeg kunne kjøre ganske hardt, og at ingen ville ta meg igjen, sier Boasson Hagen, som så seg ut den syttende etappen som en mulighet før Tour de France startet.

Forspranget på 15 sekunder økte til 40 sekunder fra toppen av Pramartino til mål.

Klump i halsen
Manager Birger Hungerholdt følger Boasson Hagens enorme suksess. Etter to etappeseirer har han opplevd stor pågang de siste Tour-ukene.

- Jeg er glad, nå har jeg nesten klump i halsen, sier Hungerholdt, som slo alarm da Boasson Hagen fikk påvist helvetesild bare dager før Tour-starten.

- Siden da har det bare vært opptur alt sammen. Den sykdommen satte ham ikke tilbake, men han brukte i stedet dagene godt. Det er helt uvirkelig det som skjer, sier Hungerholdt.

Farlig på tempoen
Etter nedturen det faktisk var for Edvald Boasson Hagen å bli nummer to på gårsdagens etappe, var Team Sky-rytteren voldsomt sulten.

- Han var skuffa i går, for han gikk jo for seier selv om han var rimelig sikker på at han ikke kunne klare det mot to Garmin-ryttere. Når du er så skrudd på en linje, så blir du jo skuffa. Men han sa jo det etterpå, at i dag skulle han virkelig kjøre. Helt fantastisk, sier Birger Hungerholdt til Dagbladet.

- Det var godt å kunne gi litt revansj, jeg hadde lyst til det etter i går. Det var surt å bli slått, og det ga meg litt ekstra krefter, sier Boasson Hagen selv.

24-åringen antyder samtidig at han nå blir farlig på lørdagens tempoetappe.

Det varsler manageren også.

- Han kjørte jo nesten akkurat den samme etappen i Dauphiné Libéré, og da ble han nummer tre (43 sekunder bak HTCs Tony Martin, journ.anm). Og nå er han er i oppadgående form, sier Hungerholdt.