Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det nærmeste Anand kom en seier var et falsk tabbetrekk fra Carlsen

Remis i Sotsji.

REMIS: Også det tiende partiet i Sotsji endte med remis. Dermed beholder Carlsen sin ledelse før de to avgjørende partiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REMIS: Også det tiende partiet i Sotsji endte med remis. Dermed beholder Carlsen sin ledelse før de to avgjørende partiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): Da Magnus Carlsen i går satte seg ned bak de hvite brikkene etter hviledagen på onsdag, var det mange som forventet et nytt maraton-parti. Men slik skulle det ikke bli.

Det nordmannen beskrev som et «skammelig kort» parti var over allerede etter en time, men selv om dagens parti var noe lengre ble resultatet det samme.

Etter drøye tre timer tok de hverandre i hånda og ble enige om at det ikke var noen vinnermuligheter for noen av dem. Dermed beholder Carlsen 5,5 4,5-ledelsen sin før de to avgjørende partiene på søndag og tirsdag.

Nervøse Magnus Carlsen virket ikke veldig offensiv i det han kom inn i spillelokalet i Sotsji. Et høflig håndtrykk og noen raske blikk ut over fotografene var alt han ga før han satte seg til.

Men på brettet var det en helt annen historie. Selv om det holder med remis resten av partiene, valgte Carlsen en offensiv åpning. Presserommet i Sotsji, hvor både manager Espen Agdestein og pappa Henrik Carlsen var innom, var nervøse.

Motstander Vishy Anand åpnet i stor fart, før han tok en lang pause før det tolvte trekket.

Anand tenkte faktisk lenger enn han gjorde under hele partiet i går, og da kom den velkjente hånda som flakker rundt i ansiktet fram.

Falsk tabbe Selv om inderen kanskje virket ukomfortabel snakket spillet hans et annet språk, og sakte men sikkert fikk han festet et lite tak på Carlsen.

Det ble riktignok litt mer dramatikk enn det den norske delegasjonen hadde bestilt da overføringen fra Sotsji mente Carlsen hadde gjort et særdeles lite gjennomtenkt trekk.

Heldigvis for alle med hjertet i halsen viste det seg å være en overføringsfeil fra arrangøren.

Tårnsluttspill Etter hvert som partiet skred frem ble det også klart at Carlsen hadde et lite overtak på klokka. På et tidspunkt hadde Anand bare 15 minutter igjen på sine siste 13 trekk.

Det ble spekulert i om dette ville åpne en mulighet for Carlsen til å gå for hele poenget og langt på vei avgjøre VM-kampen, og da duellantene etter 32 trekk endte opp i et tårnsluttspill var de raske med å ta hverandre i hånda og enes om remis.

Dermed beholder Carlsen sin ledelse før de siste to partiene. I morgen er det hviledag før Carlsen spiller sitt foreløpig siste parti med hvit på søndag. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media