Det nærmeste Anand kom en seier var et falsk tabbetrekk fra Carlsen

Remis i Sotsji.

REMIS: Også det tiende partiet i Sotsji endte med remis. Dermed beholder Carlsen sin ledelse før de to avgjørende partiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REMIS: Også det tiende partiet i Sotsji endte med remis. Dermed beholder Carlsen sin ledelse før de to avgjørende partiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): Da Magnus Carlsen i går satte seg ned bak de hvite brikkene etter hviledagen på onsdag, var det mange som forventet et nytt maraton-parti. Men slik skulle det ikke bli.

Det nordmannen beskrev som et «skammelig kort» parti var over allerede etter en time, men selv om dagens parti var noe lengre ble resultatet det samme.Etter drøye tre timer tok de hverandre i hånda og ble enige om at det ikke var noen vinnermuligheter for noen av dem. Dermed beholder Carlsen 5,5 4,5-ledelsen sin før de to avgjørende partiene på søndag og tirsdag.

Nervøse Magnus Carlsen virket ikke veldig offensiv i det han kom inn i spillelokalet i Sotsji. Et høflig håndtrykk og noen raske blikk ut over fotografene var alt han ga før han satte seg til.

Men på brettet var det en helt annen historie. Selv om det holder med remis resten av partiene, valgte Carlsen en offensiv åpning. Presserommet i Sotsji, hvor både manager Espen Agdestein og pappa Henrik Carlsen var innom, var nervøse.Motstander Vishy Anand åpnet i stor fart, før han tok en lang pause før det tolvte trekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer