STRÅLENDE FORNØYD: Ingvill Måkestad Bovim avsluttet en god sesong med sitt beste løp på 1500-meter i år.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STRÅLENDE FORNØYD: Ingvill Måkestad Bovim avsluttet en god sesong med sitt beste løp på 1500-meter i år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Det nest beste løpet jeg har prestert noen gang

Måkestad Bovim avsluttet sesongen med årsbeste på 1500-meter.

Ingvill Måkestad Bovim avsluttet sesongen med årsbeste. På 1500 meteren i Diamond League-stevnet i Brussel fredag løp hun inn til 4.03,79.

- Jeg synes det er veldig bra at Ingvill klarer å prestere årsbeste i sesongens siste stevne, for løpet utviklet seg ikke til hennes fordel. Det var mange med, og hun lå langt bak. Det gjorde at hun fikk problemer med å løpe seg opp i feltet, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Morgan Uceny fra USA vant 1500 meteren med 4.00,06. Det betyr at ingen kvinne har løpt distansen under fire minutter denne sesongen.

Bovim ble nummer 14 med sin tid i et sterkt felt.

- Dette er en bra avslutning etter en strålende sesong av Ingvill. Hun tok sjetteplassen i VM, og det er liten tvil om at hun har tatt et stort steg mot verdenseliten på denne distansen, slo Ronny Nilsen fast overfor NTB.

- Det ble et rotete løp. Jeg holdt nesten på å falle i svingen, men det er det nest beste løpet jeg har prestert noen gang, så jeg er fornøyd jeg, sa Ingvill Måkestad Bovim til NRK etter løpet.

Hun slo fast at hun manglet litt helt mot slutten, men tiden hennes er likevel ikke mer enn halvannet sekund fra personlig rekord på 4.02,20.

- Det er helt klart at dette var en fin avslutning på sesongen, selv om jeg måtte jobbe med teknikken gjennom hele løpet her i Brussel. Nå er jeg motivert for å reise hjem og jobbe enda hardere mot neste sesong, sa Bovim før hun forlot Brussel.

(NTB)