MÅTTE TRØSTES:  Heidi Weng og Egil Kristiansen under stafetten i Sotsji. I dag er det fire revansjesugne jenter som går ut for å ta tilbake tronen de føler de fortjener. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE TRØSTES: Heidi Weng og Egil Kristiansen under stafetten i Sotsji. I dag er det fire revansjesugne jenter som går ut for å ta tilbake tronen de føler de fortjener. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det norske damelaget blåste ut frustrasjonen i krisemøte: - Det gikk en faen i meg

Var langt nede etter stafettbom i Sotsji.

SEISER ALM/FALUN (Dagbladet): - Det er ingenting annet enn en sensasjon.

Det var NRK-ekspert Torgeir Bjørns ord etter de norske jentene hadde labbet inn til en femteplass på OL-stafetten i Sotsji i fjor.

De fire norske - Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen -  var storfavoritter. At gullet skulle glippe  (i hvert fall pallen), var utopi.

For det norske kvinnelaget hadde vunnet alle stafettene de siste fem åra.

Men da Marit Bjørgen gikk inn til en femteplass - hadde det som absolutt ikke skulle ha skjedd - skjedd.

Blåste ut Det rystet den norske troppen, og det som startet som en real utblåsing på kvelden etter løpet endte opp med en god samtale for de norske jentene:

 MÅTTE TRØSTE:  Heidi Weng og Egil Kristiansen under stafetten i Sotsji. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE TRØSTE: Heidi Weng og Egil Kristiansen under stafetten i Sotsji. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mye ble sagt. Det var mer frustrasjon blant de andre på laget. For min del var det ok. Vi måtte gå videre og tenke på neste distanse. Jeg blir mer irritert over det nå i ettertid, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

34-åringen fra Rognes hadde hatt et godt OL (tre gull) men kjente at de andre, som ikke hadde levert like bra individuelt, var skuffet.

- Er det viktig for deg å revansjere stafetten?

- Ja, jeg mener vi er det sterkeste laget og må komme tilbake. Vi hadde ikke marginene på vår side og må vise det nå, sier Bjørgen.

Gikk en f i meg For Heidi Weng endte OL i Sotsji med en bronse på 15-kilometeren med skibytte.

Stafettmedaljen hun nok innerst inne hadde regnet med å innkassere - gikk bort i smørebommen.

MÅTTE TRØSTE MER  Marit Bjørgen og Egil Kristiansen etter stafettbommen i Russland. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE TRØSTE MER Marit Bjørgen og Egil Kristiansen etter stafettbommen i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I samtalen laget hadde etterpå var hun en av de som bestemte seg for å «reise kjerringa». Norge skulle ta tilbake tronen.

-  Rett etter mål må jeg innrømme at jeg tenkte: En ting hadde vært hvis jeg var i dårlig form, men det er kjedelige når det skjedde som det skjedde.

-  Men det som skjedde ga meg supermotivasjon. Det gikk en faen i meg og jeg bestemte meg for at nå skal jeg bare trene sinnssykt bra, komme meg til VM og gå så fort jeg kan og vise at vi var ikke så dårlige.

Weng innrømmer at missen svei - og at flere hadde godt av samtalene etterpå. 

I dag er det en heltent Weng som går ut for å revansjere stafettbommen.

Topp motivert Trener Egil Kristiansen vet at han ikke trenger å bruke mye tid på å motivere jentene i dag.

Han innrømmer at stafettmissen svir - og at jentene kommer til å tenke det samme når startskuddet går på Lugnet i dag:

- Det var veldig fokus rett etter stafetten i Sotsji. Da var jentene veldig revansjesugne. Den følelsen der kommer nok igjen når stafetten nærmer seg.  Da er det fire veldig revansjesugne jenter som står på startstreken, sier Egil Kristiansen til Dagbladet.

De fire som skal gå for Norge er de samme som gikk i Sotsji: Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholt Jacobsen og Marit Bjørgen.