- Det norske folk har lov å forvente EM-deltakelse

Klar beskjed.

KLAR BESKJED: Det norske folk har lov til å forvente EM-deltakelse, sier Stefan Johansen. Landslagskeeper Ørjan Nyland er enig. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
KLAR BESKJED: Det norske folk har lov til å forvente EM-deltakelse, sier Stefan Johansen. Landslagskeeper Ørjan Nyland er enig. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Følg Norge-Italia i Fotball Direkte fra 20.45

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Utenfor Ullevaal Stadion henger det klare beskjeder til de frammøtte, og kanskje først og fremst de som er ute i siste liten. Kvalifiseringskampen mot Italia er utsolgt.

Om ikke optimismen er voldsomt stor, er i alle fall engasjementet på plass. Det norske folk er skjønt enige om at det er på tide at Norge kvalifiserer seg for et EM-sluttspill, og ved å fylle nasjonalstadioen har de gjort sin del av jobben.

Nå er resten opp til Per-Mathias Høgmos gutter.

- Lenge siden sist Ørjan Håskjold Nyland er tilbake på arenaen hvor han for alvor fikk seg et navn i norsk fotball etter at Hødd beseiret Tromsø i cupfinalen i 2012.

Han sier til Dagbladet at det er på høy tid at Norge igjen tar seg til et nytt mesterskap.

- Nå er det lenge siden sist vi var med i et mesterskap. Når dette mesterskapet går av stabelen er det vel 16 år siden vi var der sist. Vi ønsker veldig sterkt å være med der, og vi forstår at det norske folk også ønsker det.

- Du mener at det er på tide?

- Det er på tide - halve Europa skal tross alt være med.

Naturlige forventninger Stefan Johansen er én av tre spillere som til daglig tjener til livets opphold i Storbritannia - det som en gang var for en norsk bastion å regne. I kveld skal han skubbe seg på Daniele De Rossi på midten.

Han mener i likhet med Nyland at det er helt naturlig at det norske folk forventer EM-deltakelse.

- Ja, det norske folk har lov å forvente EM-deltakelse. Vi har i alle fall som mål å klare det, og det tror jeg også alle supporterne vil. Det er helt naturlig at supporterne forventer det av oss, sier han til Dagbladet.

Så gjenstår det å se hvor landet ligger når vi skriver oktober om et drøyt år hvor landet ligger.

Følg Norge-Italia i Fotball Direkte fra 20.45