Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det norske Premier League-talentet: - Jeg er kanskje ikke den som blir best likt av lagkamerater

Talentet er ikke redd for å feile.

 MÅLBEVISSTE 18-ÅRINGER:  Martin Samuelsen (t.v) og Kjetil Haug ble godt kjent da de spilte sammen i ungdomsakademiet til Manchester City. Dagbladet møtte G18-landslaget før de dro til Sotsji for å spille EM-kvalik. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
MÅLBEVISSTE 18-ÅRINGER: Martin Samuelsen (t.v) og Kjetil Haug ble godt kjent da de spilte sammen i ungdomsakademiet til Manchester City. Dagbladet møtte G18-landslaget før de dro til Sotsji for å spille EM-kvalik. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer

LILLESTRØM(Dagbladet): Martin Samuelsen (18) flytta til England som 14-åring da han fikk tilbud om å bli en del av Manchester Citys ungdomsakademi. Denne sommeren signerte haugesunderen kontrakt med London-klubben West Ham, og har allerede rukket å gi fansen noe å juble over. 

- Jeg er en av dem som utgjør en forskjell, og jeg er ikke redd for å prøve. Jeg er kanskje ikke den som er best likt av lagkamerater fordi jeg tar flere risikoer og feiler mer. Samtidig gjør jeg ting som mange ikke gjør, forteller 18-åringen til Dagbladet med et glimt i øyet. 

Supertalentet var forespeilet en plass på i U21-laget til London-klubben, men har allerede gjort innhopp for West Ham. Nå har han som mål å spille seg inn i A-lagstroppen i løpet av neste sesong. 

- Jeg gjør det ganske bra om dagen, som du sikkert har lest. Jeg scorer mål og har vist meg godt fram, sier Samuelsen om de foregående opptredenene. 

Verdsatt i West Ham Trener Eirik Horneland forteller at ungtalentet har valgt en utradisjonell vei tidlig i karrieren, og at det merkes at han trives med tilværelsen i ny klubb.

- Martin slo ikke helt an i City, og valgte å bytte klubb i sommer. Der har han gjort det veldig bra, og han er en spiller som er høyt verdsatt i West Ham om dagen, forteller Horneland til Dagbladet. 

Til tross for at han tidlig fikk smaken på stjernelivet, er det fremdeles noen deler av livet som er mindre glamorøse. Inntil nylig kombinerte 18-åringen videregående opplæring samtidig med fulltidsjobben som fotballspiller. Nå er han glad for at han kun trenger å fokusere på fotballen. Likevel oppnår han stadig nye resultater på andre arenaer. 

- Jeg må fremdeles lage maten min selv. Jeg har hatt like stor utvikling på kjøkkenet som på banen - kanskje enda større! flirer unggutten. 

- Er glad i å spøke Tidligere klubbkamerat og landslagskollega Kjetil Haug (18) forteller at Samuelsen er en spøkefugl, og at han er godt likt i landslagstroppen - både for fotballferdighetene sine, men også for de noe useriøse sosiale bidragene.

- Vi ble godt kjent da vi var i City, så vi har et litt ekstra tett forhold. Det er mye tull og fjas. Han er en veldig hyggelig person som er glad i å spøke litt rundt, forteller Haug til Dagbladet. 

Også Samuelsen setter pris på å se landslagstroppen og gamle kamerater igjen. Da Dagbladet møtte G18-landslaget var troppen på vei til Sotsji for å spille EM-kvalik. Til tross for at de ikke kvalifiserte seg, ser Samuelsen lyst på framtida med det unge landslaget.  

- Det er kjekt å se kjente fjes og å snakke litt norsk. Jeg tror dette laget kan ta store steg i året som kommer, forteller han. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media