Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oscar Bobb til Manchester City

Det norske stortalentet Oscar (15) klar for Manchester City

Bare formaliteter gjenstår før Oscar Bobb (15) går fra Vålerenga til storklubben Manchester City i sommer.

KLAR FOR STORKLUBB: Oscar Bobb er klar for Manchester City. Foto: Thomas Brekke Sæteren
KLAR FOR STORKLUBB: Oscar Bobb er klar for Manchester City. Foto: Thomas Brekke Sæteren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når overgangsvinduet åpner 1. juli blir den norske 15-åringen Oscar Bobb Manchester City-spiller.

Etter det Dagbladet får opplyst fra personer tett på Bobb kan overgangen tre i kraft i juli i og med at han fyller 16 år i juli. Partene er enige om en overgang, bare legesjekk gjenstår.

Bobb begynte karrieren i Lyn og spilte der fram til den portugisiske storklubben FC Porto plukket han opp. Han flyttet til Portugal med moren sin og ble der en periode, før han returnerte til norsk fotball og Vålerenga.

- Veldig spennende

Nå skal altså Bobb snart ut i verden igjen, og det er en av verdens beste klubber som har sikret seg underskriften til et av de mest omtalte fotballtalentene i Norge de siste årene.

- Han er en spennende spiller, men veldig ung. Bobb er bedre offensivt enn defensivt, men en skikkelig teknisk spiller. Forhåpentligvis kan han bli mer målfarlig, slik at han kan prege kamper enda mer. Men han har en basis som gjør at han er veldig spennende. Bobb må ta de stegene han trenger å ta gjennom klubb og landslag. Så får vi se hvordan det går, sier Igor Aase, toppspillerutvikler i Vålerenga, til Dagbladet.

Bobb er kjent for sine ekstreme tekniske ferdigheter og en meget god spilleforståelse. Han gjorde seg for alvor kjent i Norge da han herjet i Norway Cup som 11-åring for Lyn i 2014.

Han står oppført med tre landskamper for det norske G2003-landslaget. Grunnen til at det ikke har blitt flere, er at Bobb har slitt med en trøblete hofte. Han ble heller ikke tatt med i siste G16-landslagstropp på grunn av dette.

Skole og fotball

I England skal han også gå på skole ved siden av å spille fotball.

På Manchester Citys akademi er det stort sett engelske spillere, men også spillere fra Spania og Irland.

De mest kjente spillerene som har kommet opp gjennom Manchester Citys ungdomssystem de siste årene er Phil Foden (Manchester City), Brahim Diaz (Real Madrid) og Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

Også Omar Elabdellaoui, Martin Samuelsen, Eirik Johansen og Abdi Ibrahim har vært innom City som unggutter. Alf-Inge Håland, Åge Hareide, Egil Østenstad og Kåre Ingebrigtsen har A-lagskamper for den regjerende Premier League-mesteren.

Dagbladet har ikke lykkes å få en kommentar fra Manchester City i denne saken. Vålerenga vil ikke kommentere saken før legesjekken er i orden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!