Det norske supertalentet gjør som Northug og Bjørgen. Dropper helgas renn: - Dessverre

Johannes Høsflot Klæbo har blitt syk. Erstattes av Ola Vigen Hattestad.

REISER HJEM: Johannes Høsflot Klæbo går ikke i davos. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REISER HJEM: Johannes Høsflot Klæbo går ikke i davos. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I likhet med Petter Northug, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, melder stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo forfall til helgas verdenscuprenn i Davos.

- Jeg har dessverre fått en forkjølelse og reiser hjem til Trondheim for å bli frisk. Det har vært en rimelig bratt læringskurve de siste tre ukene og kroppen er kanskje lett på minussiden, sier Klæbo i en uttalelse.

- Planen er å gå noen lokale renn i juleperioden, samt trene godt. Det kommer viktige renn allerede på nyåret. Da skal jeg være «fit for fight», sier stortalentet.

Klæbo fikk sitt store gjennombrudd på seniornivå da han vant sprinten på Beitostølen på suverent vis. Fjorårets konge i junior-VM viste fram rykket og talentet som langrennsverden ikke har sett siden Petter Northug.

Belønningen ble en plass i verdenscupen i Kuusamo, hvor Klæbo slo til med prologseier og 3. plass i finalen på første forsøk. Forrige helg leverte han en ny bragd da han på eventyrlig vis ble nr. 2 i minitouren på Lillehammer, bare slått av Martin Johnsrud Sundby.

Småuggen Bjørgen

En ny stjerne er definitivt født, men i Davos får du ikke se han fortsatte herjingen. I helga får du heller ikke se Northug, Bjørgen eller Jacobsen.

Før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen ble Bjørgen syk. Likevel slo hun til med seier i sitt første renn i comebacket. Bjørgen fulgte opp med en ny seier i Kuusamo. På Lillehammer gikk det litt tråere, men 36-åringen er likevel nr. 4 i verdenscupen sammenlagt.

I helgas renn blir det ikke flere poeng for Bjørgen, som allerede har bestemt at hun også skal stå over Tour de Ski. Verdenscupen sammenlagt er nedprioritert. Det meste handler om VM i Lahti for tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløper.

- Jeg har følt meg litt småuggen og slapp etter Lillehammer og står derfor over helgas renn. Jeg satser på å stå på startstreken i franske La Clusaz neste helg, sier Bjørgen

Northug mangler overskudd

Også Petter Northug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen står over klassisksprinten og fristilsfellesstarten i Davos. Jacobsen slet med høy puls i september og mistet en måned med kvalitetstrening. Heming-jenta var positivt overrasket over seg selv på Beitostølen, men fikk ikke like gode svar i verdenscupåpningen.

I motsetning til Bjørgen og Jacobsen, hadde Northug en knirkefri sesongoppkjøring og ble rapportert i sitt livs form, ifølge trener Stig Rune Kveen. 30-åringen ble overivrig og trente for hardt i høyden. Det overskuddet han trodde han skulle få i minitouren på Lillehammer, uteble for Mosvik-ekspressen.

Derfor står han over rennene i Davos for å samle overskudd. Northug hevder selv at han har full kontroll. Det samme gjør Bjørgen