Hans Christer Holunds vanskelige vei tilbake

Det norske VM-håpets mareritt. Klarte ikke å løfte armen eller å bruke muskelen: - Skummelt

Det så bekmørkt ut for Hans Christer Holund i sommer og i høst. Sesongen så ut til å ryke. Så skjedde det ingen hadde tro på. Nå lever VM-drømmen.

MARERITTET: Hans Christer Holunds sesongoppkjøring kunne ikke vært verre. Likevel er han allerede tilbake på et høyt nivå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MARERITTET: Hans Christer Holunds sesongoppkjøring kunne ikke vært verre. Likevel er han allerede tilbake på et høyt nivå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Veien mot norges- og verdenstoppen i langrenn er svært tøff, selv om visse unike unntak, som Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo, begge har gått rett fra junior- til seniortoppen.

Andre prøver år etter år på seniornivå i håp om å ta det siste steget. Mange mislykkes. Noen få lykkes. Hans Christer Holund (27), som tok gull i junior-VM i 2008, klarte det omsider i fjor. Endelig tok han steget opp i verdenstoppen og var på pallen i verdenscuprennene på Lillehammer og i prøve-VM i Lahti forrige sesong.

Planen var klar: Fjoråret skulle bare være en forsmak på hva som var i vente denne VM-sesongen. Så gikk det galt. Fryktelig galt. Skulderen gikk ut av ledd på breen i Stelvio i Italia, og Holund ble sendt til sykehus. Konklusjonen var klar: Han måtte operere. Sesongen ville ryke.

- Først opererte jeg akillesen i sommer. Så kom det med skulderen. Den første måneden var verst. Nerven var ødelagt. Jeg klarte ikke å løfte armen og bruke muskelen. Det var en skummel opplevelse, forteller Holund til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer