Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det oser autoritet av Eirik Bakke

Solli om Brann uten Andresen.

(Dagbladet.no): En av de viktigste årsakene til at Brann ble seriemester i fjor het Martin Andresen.

Hvordan rødtrøyene vil klare seg uten landslagskapteinen i 2008 blir spennende å se - selv om Mons Ivar Mjelde har lansert hårete «The Double»-målsettinger og sportssjef Roald Bruun-Hansen har fastslått at laget er bedre i år enn på samme tid i fjor.

Jan Gunnar Solli har vært blant de aller beste i vinter, og føler seg trygg på at Eirik Bakke har kvalitetene til å gjøre Andresens exit så smertefri som mulig.

- Vi merker at vi har mistet en veldig god spiller, samtidig har vi fått en flott kaptein i Eirik Bakke. Han er en litt annen type enn Martin, og opptatt av at flere tar lederansvar ute på banen, men tar også tak verbalt. Martin var god til å stille høye krav; slo du en dårlig pasning fikk du høre det, og slo du en god pasning fikk du høre det. Eirik snakker gjerne gjennom en knalltøff takling, og går foran på den måten. Han gir gass på treningsfeltet og i kampene, og det oser autoritet av måten han spiller på, sier Solli til Dagbladet.no.

Ny dimensjon

Med Andresen på laget hadde Brann én tydelig dirigent og midtbanehjerne, som styrte det meste av Branns offensive spill.

Nå er ikke den rollen lenger så tydelig - uten at Solli nødvendigvis tror det svekker Brann.

- Innimellom kommer vi sikkert til å savne Martin. Han hadde evnen til å finne gode løsninger i trange situasjoner, var den som skulle ha ballen, og mye skulle skje fra den posisjonen. Vi har spilt litt annerledes nå - vi er veldig direkte. Sentralt har vi to ballspillere, som er jevngode til å fordele baller. Mange valgte å legge en spiller på Martin, kanskje blir de mer usikre nå. Forhåpentligvis kan vi få en ny dimensjon i spillet vårt, sier Solli.

DEN NYE KAPTEINEN: Kan Eirik Bakke holde seg skadefri og fylle skoene til Martin Andresen på Brann Stadion? Jan Gunnar Solli er optimist. Foto: SCANPIX
DEN NYE KAPTEINEN: Kan Eirik Bakke holde seg skadefri og fylle skoene til Martin Andresen på Brann Stadion? Jan Gunnar Solli er optimist. Foto: SCANPIX Vis mer

Han mener Everton-kampene viste, til tross for et mindre pent sammenlagtresultat, at Bakke bringer mer løpskraft inn i Brann-laget.

- Vi har sett bak kampene mot Everton, og det var mange som løp mye, men Eirik var blant dem som løp aller mest. Du merker at han har spilt i England. Og han holder jo ikke helt kjeft heller, selv om det ikke er sikkert at alle skjønner hva han sier. Vi fleiper jo litt med Sogndal-dialekta hans, alle på Brann er Sogndal-fans, flirer Solli.

Har begynt å score

Sin egen betydning for Brann-laget er ikke Solli like begeistret for å snakke om. Men Nils Joham Semb har plukket ut telemarkingen som én av de 10 tippeligaspillerne som har imponert ham mest i vinter.

Solli har tatt ytterligere steg etter sin sterke fjorårssesong -  og har til og med begynt å score vakre mål.

Det er ingen tilfeldighet.

- Jeg har prioritert mye avslutningstrening i oppkjøringa, og fått jobba med situasjoner jeg ofte kommer opp i. Nå har jeg faktisk score noen ganger med venstreslegga. Gutta fleiper med at jeg har brukt opp scoringene før sesongen har starta, men målet er å opprettholde scoringsformen, sier han.

I fjor endte han på to tippeligamål. Han sikter høyere enn som så i år, men den personlige målsettingen handler ikke om antall mål eller assist:

image: - Det oser autoritet av Eirik Bakke

- I år skal jeg bidra med mer løping enn noen gang. Mitt mål blir å løpe mye og...ehh, stå på. Det kjennes ut som jeg skal orke mange tunge løp, løpet i det 90. minutt skal gå like fort som det i det 10. minutt.

Tror på VIF og RBK

Slikt er musikk i ørene til Mons Ivar Mjelde. Men Brann-treneren har andre bekymringer foran seriestart, nykommer Njugo Demba-Nyrén har et stykke igjen til matchform og skader på Hassan El Fakiri, Erik Huseklepp og Tijan Jaiteh tærer på en ellers solid Brann-stall.

Rødtrøyene er uansett en av flere potensielle seriemesterie i 2008 - og Solli merker seg at det psykologiske spillet så smått er kommet i gang.

- Jeg registrerer at Steffen er positiv oppe i Trondheim, og da er det vel som regel noe i det. Får RBK en god start, blir de å regne med helt der oppe. De har en god kombinasjon av gamle og unge, men mangler kanskje litt i midtsjiktet. Jeg tror også Vålerenga kommer til å få det til. Selv om de har vært litt rufsete i treningskampene, er jeg sikker på at Andresen maner dem til kamp når alvoret starter. Jeg har også merket meg at Martin har vært litt smart, og sagt i en avis at folk skal gi VIF tre år på å vinne Tippeligaen, sier Solli.

Selv om det nok bare er ønsketenkning fra VIFs spillende manager...

<B>HAR IMPONERT:</B> Jan Gunnar Solli har tatt ytterligere steg fra fjorårssesongen og kan fort bli en av Tippeligaens store profiler i 2008.
<B>VIL SAVNE MARTIN INNIMELLOM:</B> Men Jan Gunnar Solli tror Brann kan bli mer uforutsigbare når ballen ikke skal innom Andresen hele tida.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media