Det perfekte frispark

Sportsavdelingen ved universitetet i Loughborough avslører at det David Beckham, Roberto Carlos og Ronald Koeman tilsynelatende gjør perfekt, kan måles i fart og omdreininger.

Og fasiten?

Det perfekte frispark suser mot mål med en fart på 97 km/t med en skru på 8,33 omdreininger i sekundet.

Ingen fotballstorhet

Loughborough ligger i East midlands. Lagene i distriktet har hatt en middels fotballsesong. Leicester rykket ned fra Premier League i år, og Nottingham Forest og Derby kom på henholdsvis 14. og 20. plass i 1. divisjon. Nå kommer robotene til unnsetning.

-   Spillere har alltid vært prisgitt trenerens vurdering av hvordan de skyter. Nå kan de få vitenskapelig tilbakemelding umiddelbart på utførelsen av et frispark, sier Dr. Paul Neilson ved universitetets sportsavdeling.

Utfordreren til frisparktronen heter The QuinSpin System, og er resultat av flere års forskning. Systemet skal lanseres på en konferanse i Amerika i januar neste år.

Måler ballens bane

Med bruk av mikrofoner, kameraer og en spesialdesignet ball har forskerne funnet den ideelle styrken som skal til for å få en ball over muren, men under tverrliggeren, og skruen som skal til for å lure keeperen.

Så da kan vi jo spole oss fram til EM-finalen. England møter Portugal. Det står 2-2. Vi er på overtid. England får frispark fra rundt 30 meter. Da er det bare for England-kapteinen å stille inn foten. På 97 km/t og 500 omdreininger.

SKRU'N SOM BECKHAM: Englands kaptein er fryktet på dødballer utenfor 16-meteren. Kanskje får vi se noen fine eksempler mot Frankrike på søndag.
FRYKTET: Portugals Louis Filipe Madeira Figo.