Norge Håndball-EM kvinner 2017

Det pinlige er ikke at Norge taper

En smell i EM-starten. Ikke stort mer.

SLÅTT: Stortalentet Henny Reistad og kaptein Stine Bredal Oftedal må se Tyskland juble etter en grei seier mot Norge i EM. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLÅTT: Stortalentet Henny Reistad og kaptein Stine Bredal Oftedal må se Tyskland juble etter en grei seier mot Norge i EM. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SPORTENS verden er det fort en tilnærmet katastrofe når en regjerende mester taper en åpningskamp. Hvilke ord skal vi da bruke når Norge som har vunnet 6 av de 7 siste Euromesterskapene i håndball starter årets turnering med å tape 32 - 33 mot Tyskland?

I hvert fall ikke pinlig. Det eneste som kan minne om pinlig i denne leken med medaljer, ord og tall, er antall mesterskap som Norge har vunnet. For 6 av 7 kan speile et internasjonalt nivå som ikke minner om en etablert, olympisk idrett.

Men sånn er det jo heller ikke. Europeisk kvinnehåndball er en ganske sterk sport med mange profflag og svært godt, trente spillere. Få av våre egne kvinnelige topputøvere er bedre trent enn disse spillerne som fikk seg en smell mot Tyskland.

For det er vel sånn omtrent det dette tapet er.

En lei smell.

SIST gang håndballjentene tapte en åpningskamp for Tyskland i et mesterskap, ble Norge verdensmestere. Det ligger definitivt ikke noen automatikk i den spinkle statistikken. Og det så ikke helt sånn ut på banen heller.

Gjennom hele kampen var det norske forsvarsspillet ganske så svakt. For treigt, for mykt og for ukonsentrert. Målvakt Silje Solberg stod fint før pause, og kom inn og reddet det som burde vært et par avgjørende straffer i andre omgang. Ellers var det gjennomgående svakt bakover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer