HARDT PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wengers støtte blant Arsenals supportere fikk seg enda trøkk da laget ble ydmyket på Old Trafford i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
HARDT PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wengers støtte blant Arsenals supportere fikk seg enda trøkk da laget ble ydmyket på Old Trafford i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

- Det pinligste, mest ydmykende noensinne

Arsenal-fansens tålmodighet med Wenger er snart slutt.

(Dagbladet): Arsenal-supporterne sang høyt og helt til siste minutt på Old Trafford i går ettermiddag, men det skjuler ikke hvor tungt 2-8 for Manchester United er å svelge for de Gunners-trofaste.

I dag er det skikkelig blåmandag i den rødhvite leiren.

- Det er det mest pinlige noensinne. Det er direkte flaut, sier Eurosport-kommentator og Arsenal-fan Dag Solheim til Dagbladet.

- Jeg hadde ikke trodd det kunne gå sånn. Jeg var ganske overbevist om at vi ikke ville få poeng, og at det kunne komme stygge sifre,  3-0, eller noe liknende. Men sånne sifre - det hadde jeg aldri trodd, sier Solheim.

Bjørn Furuheim, leder i Arsenals norske supporterklubb og Gunners.no, svarer for en meget skuffet gjeng i dag.

- Det er vel noe av det verste jeg har vært med på, det mest ydmykende jeg har sett. Jeg fryktet det verste da jeg så lagoppstillingen før kampen, det manglet mange navn, og forsvaret er rett og slett ikke bra nok mot et sterkt lag som United, sier Furuheim.

Onsdag er fristen
Kritikken mot Arsene Wenger økte i styrke allerede før nederlaget i Manchester, men nedsablingen på Old Trafford fører mange til tålmodighetens bristepunkt.

Er det så ille at Wenger må trekke seg?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Du kan spørre meg etter overgangsfristen på onsdag. Hvis han ikke har kjøpt to-tre spillere som vil forsterke laget, så kommer han til å få mye motbør. Han har lovt det, og alle ser at han må det. Du kan ikke selge to spillere som Fabregas og Nasri uten å erstatte dem, mener Bjørn Furuheim, og får støtte av Dag Solheim.

MEN HVOR LENGE? To fans viste sin støtte til franskmannen i går. Men dersom ikke Wenger handler før onsdag, får han mange mot seg. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
MEN HVOR LENGE? To fans viste sin støtte til franskmannen i går. Men dersom ikke Wenger handler før onsdag, får han mange mot seg. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Jeg mener han må vurdere å trekke seg om det ikke skjer noe. Jeg har ikke vært i det hylekoret til nå, men de siste hendelsene har vært alvorlige, sier Solheim.

Han mener prosessen rundt salgene av Cesc Fabregas og Samir Nasri minner mest om handlingslammelse.

- Det virker som om Aalesund har mer kontroll på spillersalg enn Arsenal. De har Jo Nymo Matland klar når de selger Jonathan Parr til utlandet. Wenger visste jo at dette kom, det må han ha gjort, og da må han jo ha en plan. Når han vet at Nasri og Fabregas forsvinner, må han jo ha erstattere klare, sier han.

Nesten å lure folk
Eurosport-kommentatoren synes det hele er så merkelig at han spekulerer på om supporterne har grunn til å føle seg lurt.

- Fansen får et brev etter forrige sesong om at prisene på sesongkort går opp. Da forventer man at det skal forsterkes, at man skal betale for et forbedret tilbud. Der og da hadde Arsenal tre internasjonale klassespillere. Så forsvinner de nå? Det er nesten så man tror at de har trenert det så lenge så mulig for å sikre fornying av sesongkortene og sponsoravtaler. Det er nesten å lure folk, hvis man da ikke hadde et slags håp om å overtale dem om å bli, sier han.

Begge Arsenal-supporterne forventer nå at Arsene Wenger henter flere spillere som kan gå rett inn på laget og styrke det. Ledertyper, som Arsenal åpenbart manglet mot Manchester United.

- Men jeg må innrømme at jeg ikke klarer å se noen som skal kunne erstatte Nasri og Fabregas. Nå trenger Wenger å hente noen spillere som spiller i Premier League, som vet hva det dreier seg om i England. Om det er Scott Parker, så får vi bare hente ham. Det er faktisk der vi er. Nå begynner det å bli sånn at du nesten ønsker at Adebayor og Toure kommer tilbake, fleiper Dag Solheim.

- Problemet med salgene av Fabregas og Nasri, er at dette skulle vært klart før sesongen startet. Nasri var jo klar for å reise midt i preseason, og Fabregas skulle jo alltid til Barcelona. Jeg forstår avgjørelsen om å selge fra et økonomisk ståsted, men da skulle de gjort ferdig de handlene tidlig. Jeg ville helst sett en ny venstreback, en ny midstopper, en topp sentral midtbanespiller og en spiss. Fire nye spillere, som kjenner Premier League, mener Bjørn Furuheim.

Bygd laget ned
I dag har Arsene Wenger beklaget tapet for Manchester United, det verste siden 0-8 mot Loughborough Town i 1896, uforbeholdent overfor supporterne.

Spørsmålet er om det er nok.

KUNNE VÆRT VENDEPUNKT: Men Robin van Persie, stjerna som skulle gå foran, satte straffesperket der David de Gea ganske enkelt kunne ta det. Det hjalp neppe på resten av ungguttas tro på seier, mener Bjørn Furuheim. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
KUNNE VÆRT VENDEPUNKT: Men Robin van Persie, stjerna som skulle gå foran, satte straffesperket der David de Gea ganske enkelt kunne ta det. Det hjalp neppe på resten av ungguttas tro på seier, mener Bjørn Furuheim. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Dag Solheim mener det har gått nedover med klubben helt siden Champions League-finaletapet for Barcelona i 2006.

- Dette har vært en sammenhengende utvikling siden den sesongen. I stedet for å bygge et lag, har Wenger bygd det ned. Det var verdensklassespillere i alle posisjoner den gangen, men han har aldri greid å erstatte dem, mener Solheim, som tror sesongen kan ende i fiasko om ikke laget forsterkes innen onsdag.

- I så fall blir det umulig å komme i topp fire. Man kan få problemer med å klare Europa League med det laget de har nå. Å gå fra å være tittelutfordrer og gi Barcelona god motstand i Champions League i fjor, til dette: Det er forferdelig å se på, sier han.

Supporterlederen i Gunners.no ser i det minste ett lyspunkt etter fadesen i går:

- Midt oppi det hele ser vi at Arsenal-supporterne synger høyere enn hjemmefansen, og skaper en fantastisk stemning hele kampen. Arsenal har utålmodige supportere nå, men de viser at de støtter laget uansett, sier Bjørn Furuheim.

BEKYMRET: Dag Solheim frykter Arsenal kan falle ut av topp seks i Premier League dersom klubben ikke forsterker stallen nå.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
BEKYMRET: Dag Solheim frykter Arsenal kan falle ut av topp seks i Premier League dersom klubben ikke forsterker stallen nå. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer