ROMKAMERATER: Michael Owen og Jamie Carragher for England i glansdagene. Foto: REUTERS/Ian Hodgson/NTB scanpix
ROMKAMERATER: Michael Owen og Jamie Carragher for England i glansdagene. Foto: REUTERS/Ian Hodgson/NTB scanpixVis mer

- Det plager meg at folk har glemt hvilken stor spiller han var

Carragher mener Owen aldri skulle gått til Real Madrid.

(Dagbladet): Michael Owen opplyse denne uka at han kommer til å legge opp etter sesongen. Stoke-spilleren har ikke fått mye spilletid den siste tiden, delvis på grunn av skader, og 33-åringen har bestemt at nok er nok.

Liverpool-spiller Jamie Carragher har også tenkt å legge opp etter sesongen, og han skrevet et innlegg i Daily Mail angående Owens beslutning om å legge fotballskoene på hylla for godt.

«Det plager meg fortsatt at folk har glemt hvilken stor spiller han var. Michael hadde denne utrolige troen på at han var best, og ble ikke plaget av at han måtte kjempe om plassen med spillere som Robbie Fowler og Stan Collymore», skriver Jamie Carragher.

Owen hadde åtte gode sesonger i Liverpool før han forsvant til Real Madrid. Liverpool hadde nettopp hentet spillere som Djibril Cissé og Milan Baros da Owen bestemte seg for å dra ut på nye eventyr.

«Jeg fortalte ham at han gjorde en feil, at Madrid var en fotballklubb gjennomsyret av politikk, og at han ikke ville få spilletid», skriver Carragher.

Ville ønsket ham tilbake Real Madrid hadde spisser som Ronaldo og Raul, og det ble derfor begrenset spilletid det ene året Owen tilbringte i den spanske hovedstaden. Året etterpå dro han tilbake til England, men ikke til Liverpool.

«Liverpool-supportere tok ikke så lett på at han dro, men jeg tror bestemt at tiden leger alle sår. Jeg er sikker på at de ville ha ønsket ham velkommen tilbake etter oppholdet i Newcastle», skriver Carragher.

Da Michael Owen kunne signere gratis for hvem han selv ønsket, sendte Jamie Carragher en sms til daværende Liverpool-manager Rafael Benitez for å fortelle hva han kunne gå glipp av. Benitez hentet i stedet ukrainske Andriy Voronin, som ikke hadde den store suksessen på Anfield.

I stedet signerte Michael Owen som kjent for Manchester United.

«Å gå til Manchester United var en stor feil. Det ødela alle sjanser for ham å fikse ting med Liverpool-supporterne. Vi kan trygt si at United-supporterne aldri tok ham inn i varmen til tross for matchvinnerscoringen mot Manchester City», skriver Carragher.

Michael Owen dukket opp fem minutter på overtid og satte inn seiersmålet i derbyet mot Manchester City i 2009.

En soldat kom tidligere denne måneden med et lite stikk til Michael Owen og hans mangel på spilletid på Twitter. Michael Owen kom med et motsvar, men visste nok ikke helt hvem han diskuterte med.