BENEKTER RYKTER: Det hevdes at PSG-trener Carlo Ancelotti brukte David Beckham mot Barcelona av kommersielle grunner. Det beneketer italieneren. Foto: AFP PHOTO/ FRANCK FIFE/NTB scanpix
BENEKTER RYKTER: Det hevdes at PSG-trener Carlo Ancelotti brukte David Beckham mot Barcelona av kommersielle grunner. Det beneketer italieneren. Foto: AFP PHOTO/ FRANCK FIFE/NTB scanpixVis mer

- Det plager meg at noen kan tro det

Ancelotti beskyldt for å bruke Beckham mot Barca av utenomsportslige grunner.

(Dagbladet): Den største overraskelsen for de fleste da Barcelona gjestet Paris Saint Germain i kvartfinalen i Champions League, var at 37 år gamle David Beckham startet kampen. Engelskmannen har fått begrenset med spilletid etter signeringen i januar, men fikk likevel starte den viktige kampen.

Det har fått folk til å undre om Beckham kun spilte av kommersielle grunner, og at PSG-eierne hadde et ord med i valg av spillere. Dette ble også et tema da PSG-manager Carlo Ancelotti deltok på en pressekonferanse nylig.

- I løpet av min karriere er det ingen president som har tvunget meg til å velge en spiller, selv om det er Berlusconi (AC Milan-presidenten), Abramovich (Chelsea-eieren) eller Nasser (al-Khelaifi, aksjeholder i PSG). Og det plager meg at noen kan tro det, sier Ancelotti ifølge AP, og utdyper:

- Jeg er ikke venn av Beckham eller supporter av ham. Jeg forsøker å være objektiv. En spiller får ikke spille om han ikke er god på trening. Beckham fortjener å spille selv om han er 37 år, sier Ancelotti.

Urettferdig kritikk Beckham bletatt av banen etter 70 minutter i oppgjøret Han viste at frisparkfoten hans fortsatt er god ved flere anledninger, men han ble likevel offer for kritikk etter kampen.

- Kritikken rettet mot Beckham er merkelig og urettferdig. Han spilte en veldig god kamp. Han fulgte den strategiske planen, og ga fra seg ballen raskt, sier Ancelotti.

Nå varsler italieneren for at Beckham også kan starte returoppgjøret i Spania.

- Gjorde forestillingen hans at jeg vil starte med ham i returoppgjøret mot Barcelona? Selvfølgelig gjorde den det. Hvis Paris var gode i den første halvtimen mot Barcelona var det fordi Beckham var god, sier Ancelotti.