Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det pøser ned

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Været i VM-byen Ramsau er heller trist om dagen: Sølepyttene er superdigre - de verste på nærmere 15 kvadratmeter. Regnet har heller ikke tenkt å gi seg med det første.

- Det vil nok komme med perioder av regn i morra også, sier meterolog Jarl Andersen. Han er på jobb i Ramsau - som meterolog for det norske laget. Hva som kommer til å skje på værfronten framover ønsker ikke Jarl å gå i detaljer om. Den informasjonen har han som jobb å gi til de norske smørerne sånn, at de kan smøre perfekte ski for våre norske langrennshåp. Foreløpig har de norske smørererne truffet rett.

Men forhåpentligvis blir det litt kaldere utover i uka sånn at regnværet slutter. For det er ikke noen fornøyelse å gå rundt i Ramsau om dagen. Regn, regn, sølepytter, regn, slaps...

Vanligvis er været i Østerrike veldig bra i slutten av februar, men disse dagene er ikke værgudene helt på VM-arrangørenes side.

Ekstrajobb

Jarl Andersen synes ikke noe spesielt om det dårlige været i Ramsau, men for ham er det viktigste at han har meldt været som kommer.

- Varslet vær er bra vær, forteller Andersen. Han har meterologjobben i Ramsau som ekstrajobb.

Egentlig har meterologen vinterferie, men valget om å bli med til VM-byen var ikke vanskelig.

- Miljøet i den norske leiren er utrolig bra. Jeg får også snakke med de store gamle stjernene som Aaland og Myrmo, og det er stort, smiler Jarl mens regnet drypper ned.

Selv er Andersen svært glad i å gå på ski. Han har aldri konkurrert aktivt, men Birkebeineren har han deltatt i en rekke ganger.

- Men jeg har aldri fått merket. Hvis jeg går litt fortere enn i fjor klarer jeg det forhåpentligvis i år, sier meterologen som allerede er påmeldt til årets Birkebeiner. Hittil har Jarl gått løpet sju ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media