SATTE SEG FOR SEG SELV: Kjetil Rekdal trakk seg etter hvert tilbake til en enslig plass i innbytterbua, der han fikk se laget sitt rakne etter Vålerengas ledermål. Martin Andresen og Bojan Zajic har større grunn til å smile. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SATTE SEG FOR SEG SELV: Kjetil Rekdal trakk seg etter hvert tilbake til en enslig plass i innbytterbua, der han fikk se laget sitt rakne etter Vålerengas ledermål. Martin Andresen og Bojan Zajic har større grunn til å smile. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Det provoserer meg grenseløst

Rekdal mener flere av «sutrerne» ikke innfridde.

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Kjetil Rekdal er sjelden nådig mot egne spillere når han føler de ikke gjør jobben han har satt dem til å gjøre.

I 0-3-tapet mot Vålerenga ble AaFK-treneren tvunget til å gjøre flere endringer på laget på grunn av de mange skadene i troppen.

Men langt fra alle grep muligheten.

- Enkelte av spillerne mine får gå hjem og lære seg noen ting, for det var skuffende prestasjoner av noen her. Fryktelig skuffende. Jeg navngir ikke spillere, men av de 14 spillerne jeg brukte er det en del som ikke når opp på nivået som kreves i Tippeligaen. Sju, åtte jobber ræva av seg, men det er et par som ikke gjør det. Og da har vi ikke sjanse, sier Rekdal til Dagbladet.

Og legger til:

- Det er mange som sutrer over de får spille for lite, men når de skal levere, leverer for lite. Da blir det vanskelig.

- Provoserer meg grenseløst
Det er ikke første gang denne sesongen at Rekdal går ut mot egne spillere, men tidligere har kritikken gjerne kommet de gangene Aalesund har vunnet.

Rekdals problem denne gangen er at «unnasluntringen» ikke får konsekvenser - ettersom stallen er såpass liten at han ikke har andre å sette inn.

- Det er en utfordring det, ja. Jeg får gi dem budskapet, og gjøre det beste ut av det. Sånn er det. Jeg legger ikke skylda på noen, vi tapte til slutt mot et lag som var bedre enn oss etter at de fikk 1-0.

- Så hva gjør du med dem som ikke gjør jobben sin?

- Det får jeg ta med dem. Men da Vålerenga lager det tredje målet står det for eksempel en hel gjeng og ser på. Sånne ting provoserer meg grenseløst. Det er stor forskjell på å tape 2-0 og 3-0. Du skal ikke gi bort et mål bare fordi du har kobla av.

- Hvorfor er det stor forskjell på 0-2 og 0-3?

- Målforskjellen kan bety noe når sesongen går mot slutte, hvem veit. Vålerenga er to poeng foran oss. Så har det noe med psykologien å gjøre. Vi slapp inn tre på de siste 20 minuttene mot Odd Grenland sist, og det skjedde igjen i dag. Det er ikke bra, sier Rekdal.

- Må jobbe med hodene
Nå har Aalesund i tur og orden tapt mot Molde, Odd Grenland og Vålerenga. Og ramlet ned til 5. plass på tabellen.

- Det får vi tåle, jeg har aldri sett på oss selv som gullkandidat eller topplag.

- Må du jobbene med hodene i gruppa nå?

- Ja, det må jeg. Tippeligaen er fryktelig jevn og tett, det er små marginer som avgjør. Det er ikke så langt unna vi kommer oss unna uten å slippe inn mål. Men de scorer på dødball, og deretter vokser forskjellen på lagene. Sist kom alt ut av ingenting. Men det er ikke bare tilfeldig. Noe er galt med oss når sånne ting skjer, sier Rekdal til Dagbladet.