Russland sparker ny antidoping-sjef og spenner bein på seg selv

Det rakner rundt henne

De russiske sportsheltene er rasende på sine egne sjefer etter enda en dopskandale.

BLIR UTESTENGT: Nå virker det mest sannsynlig at verdensmesteren Marija Lasitskene og resten av de russiske friidrettsstjernene blir nektet å konkurrere internasjonalt. Dommen i saken mot Russland i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) faller i november, og russiske myndigheter nekter å innrømme skyld. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
BLIR UTESTENGT: Nå virker det mest sannsynlig at verdensmesteren Marija Lasitskene og resten av de russiske friidrettsstjernene blir nektet å konkurrere internasjonalt. Dommen i saken mot Russland i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) faller i november, og russiske myndigheter nekter å innrømme skyld. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I SOMMER skrev den russiske høydestjernen Marija Lasitskene i desperasjon et åpent brev til Vladimir Putin. Sammen med to andre verdensmestere i friidrett ba hun russernes Store Far gripe direkte inn i landets langvarige dopingkrangel med omverdenen slik at hun fortsatt kunne få konkurrere internasjonalt.

Nå er svaret kommet, og det gir ikke Lasitskene og de andre russiske sportsheltene særlig håp:

Russland nekter å gi etter for internasjonalt press. De forbeholder seg i praksis retten til å jukse som før, og luker vekk egne kritikere.

Denne uka ble den brysomme Jurij Ganus, sjefen for Det russiske antidoping-bryrået (RUSADA) fjernet fra jobben sin. Den offisielle forklaringen er økonomisk rot, men uansett detaljer om taxi-regninger og utenlandsturer som ble for dyre, er det vrient å tolke sparkingen som noe annet enn at russiske myndigheter ikke ønsker sportslig forsoning med resten av verden.

Med Ganus ute av jobben har de kvittet seg med nok en kritiker.

DENNE gangen skjedde det på mildeste mulig vis. Sist uke kom rapporten fra den russiske spesialkommisjonen som var opprettet for å sjekke rykter på nettet om RUSADA-sjefens pengeforbruk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer