FIKK EN OPPTUR: Vadim Demidov spiller i spansk eliteserie, men var langt nede før 2006-sesongen. Et år i Manglerud Star fikk fart på karriereren.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FIKK EN OPPTUR: Vadim Demidov spiller i spansk eliteserie, men var langt nede før 2006-sesongen. Et år i Manglerud Star fikk fart på karriereren. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Det reddet karrieren min

Vadim Demidov var umotivert og vurderte framtida. Ett år i lille Manglerud Star ble starten på proffdrømmen.

(Dagbladet): Vadim Demidov (25) har spilt i klubber som Sandefjord, Hønefoss, Rosenborg og er nå i den spanske eliteserieklubben Real Sociedad.

Men det er en annen klubb som står betyr mest for landslagsspilleren.

Ett år i 1. divisjonsklubben Manglerud Star i 2006, har bidratt til at Demidov i dag er en av landets beste forsvarspillere.

- Manglerud Star er uten tvil den klubben som har betydd mest min karriere. Det året hjalp meg veldig, sier Vadim Demidov til Dagbladet.

Uønsket i Sandefjord Demidov spilte én sesong i Oslo-klubben i 2006. Det endte med nedrykk fra 1. divisjon - men midtstopperen selv kaller året et av hans beste.

- Jeg startet karrieren i Runar, men gikk til Sandefjord da jeg var 16 år. Der gikk det ikke spesielt bra. Jeg fikk en skade, og da jeg kom tilbake var jeg uønsket. Da dro jeg til Manglerud Star og fikk et fantastisk år i Adeccoligaen med mange fantastiske personer, sier Demidov.

- Hva var så bra med det året?

- Jeg fikk tilbake lysten til å spille fotball, og det var en trener som trodde på meg. Vi rykket ned, men det var viktig for meg å få karrieren på rett kjøl. Det reddet karrieren min, sier Demidov.

Landslagsspilleren var 20 år da fotballkarrieren endelig fikk en opptur.

Ensomt i Spania - I Manglerud var vi en gjeng som spilte i Adeccoligaen hver helg, og koste oss resten av uka. Det var på mange måter det sosiale som skapte glede. Etter det året har det bare gått en vei, sier Demidov.

Nå er han inne i sin andre sesong i Real Sociedad i La Liga. En klubb han sier er så langt unna Manglerud Star det er mulig å komme.

- Det er en tøff og ensom hverdag, men jeg er der for å gjøre en jobb. Jeg trives, men hadde det selvsagt bedre i Norge og på Manglerud. I Spania må jeg klare meg helt alene, sier Demidov.

Mitt beste år Landslagsaktuelle Thomas Sørum var en av lagkameratene til Demidov i Manglerud Star i 2006. Og var på utlån i Oslo-klubben samtidig som Spania-proffen.

- Det er et av de kuleste årene jeg har hatt. Vi rykket ned, men spilte festfotball hver helg. Vi var mange gutter på samme alder som hadde det gøy sammen. Det er det fotball og idrett handler om, sier Sørum.