Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det rette budet er kommet inn

Mourinho bekrefter at Mata selges til Manchester United.

GÅR TIL UNITED: José Mourinho bekrefter at Chelsea selger Juan Mata til Manchester United. Foto: SCANPIX/AFP/ IAN KINGTON
GÅR TIL UNITED: José Mourinho bekrefter at Chelsea selger Juan Mata til Manchester United. Foto: SCANPIX/AFP/ IAN KINGTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Juan Mata har fått lov av Chelsea til å ta medisinsk test hos Manchester United, og vil forlate Stamford Bridge innen kort tid.

Det bekrefter José Mourinho på en pressekonferanse i dag.

- Ting går i en god retning. Vi lot Juan reise opp for å gjennomføre medisinsk sjekk, og alt går i den rette retningen. Jeg tror ting vil gå i orden snart, sier portugiseren, ifølge BBC.

Juan Mata ble kåret til årets spiller i Chelsea to år på rad før Mourinho kom til klubben, men med managerskiftet forsvant mye av spilletiden for den spanske landslagsstjernen.

Selger gjerne til rivaler Mange har spekulert rundt årsakene til at Mata ikke blir brukt av Chelsea-sjefen, og teoriene har fortalt om alt fra at Mata ikke løper nok, til at Mourinho bærer personlig nag til spanjolen.

PÅ VEI INN: Chelsea er enige med Basel, og Mohamed Salah er en medisinsk test unna å ta på seg helblå drakt. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS
PÅ VEI INN: Chelsea er enige med Basel, og Mohamed Salah er en medisinsk test unna å ta på seg helblå drakt. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer

- Vi har fått et godt tilbud. Det er respektfullt mot oss, og det viser respekt for spillerens verdi. Det lar oss hente inn nye spillere, som vi trenger, forklarer José Mourinho.

- Jeg spurte ham om han virkelig ville dra, og det ville han. Etter det satt vi igjen med blandete følelser. Vi er glade for at han går til en fantastisk situasjon, men vi er også litt triste, og det er han også. Denne klubben er spesiell, og den bryr seg om folk. Den har respekt for spillerne, og spesielt de som har vært med å skrive historie, som Juan har, sier portugiseren.

Mourinho sier samtidig at Mata ønsket å bli i England. Midtbanespilleren trenger spilletid jevnlig for å kunne forsvare en plass i Spanias VM-tropp i sommer.

- Dette er en fantastisk mulighet for ham. En annen storklubb ønsker ham i landet han ønsker å være i, og kommer med det rette budet. Mange klubber mener man ikke skal selge til rivaler, men vi er annerledes, sier José Mourinho.

- Juan har vært fantastisk, han ga alt, men laget gjør det veldig godt med Hazard og Oscar i veldig god form. Jeg tror han var frustrert og skuffet. Andre folk i klubben kjenner ham bedre enn meg, men jeg vet nok til at han fortjener dette, sier manageren.

Henter Salah fra Sveits Han bekrefter også at Chelsea langt på vei har sikret seg Basels Mohamed Salah som erstatning.

- Det kom som en overraskelse at Juan skulle forlate oss, så vi var ikke forberedt, alt skjedde veldig fort. Vi måtte sette i gang og se etter alternativer, og bestemte oss for å gå for Salah, sier Mourinho.

- Vi har blitt enige med Basel, nå mangler bare den medisinske testen. Vi vet nå at han ønsker å komme, så vi må bare fullføre, og reise til Sveits for å gjennomføre testen, forteller han.

Hele Norges coronakart