- Det rittet som passer meg aller best

Men Hushovd er usikker på formen før Paris- Roubaix.

USIKKER PÅ FORMEN:  Thor Hushovd vet ikke helt hvordan han ligger an før viktige ritt de neste ukene. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
USIKKER PÅ FORMEN: Thor Hushovd vet ikke helt hvordan han ligger an før viktige ritt de neste ukene. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Thor Hushovd går til klassikeren Ronde van Vlaanderen søndag som et stort spørsmålstegn. Styrkeprøven kan bli en vond tur for ham nok en gang.

Sørlendingen ble satt ut av magetrøbbel og virusinfeksjon for noen uker siden. Det ødela sjansene både i Milano - San Remo (meldte forfall) og Gent-Wevelgem (ikke med de beste inn). Dermed vet han ikke hvor han står formmessig.

- Det kan skje en del på en uke, og jeg går til dette rittet med litt usikkerhet i kroppen. Sykdom kommer aldri beleilig og absolutt ikke i oppkjøringen til Flandern-rittet og Paris-Roubaix søndagen etter. Men jeg gir aldri opp å være optimist, sier Hushovd til NTB.

Problemene gjør kanskje at formen ikke er god nok til å henge med helt inn. Søndagens tøffe utfordring kan gi ham en avgjørende gjennomkjøring før Paris- Roubaix.

- Det er jo det rittet som nok passer meg aller best av de to og nok der jeg har best muligheter, sier sørlendingen.

Knalltøft VM-vinneren fra 2010 skal søndag ut i vel 255 kilometer, mange av dem på krevende og risikofylt brustein.

Koppenberg-delen har en stigning på hele 22 prosent. Nærmere slutten kommer så en solid motbakke i Muur-Kapelmuur. Der skiller det ofte mye.

- Flandern Rundt er et ritt der jeg er en av de beskyttede rytterne i laget det skal kjøres for. Vi får se på dagsformen søndag hvordan det vil gå. Det er en meget viktig konkurranse for alle oss proffryttere.

Ingen seier Ingen nordmann har vunnet rittet siden starten i 1913. Den belgiske hjemmerytteren Nick Nuyens seiret i fjor.

Hushovd har hatt en treg periode den siste tiden.

- Jeg var i meget god form tidlig på sesongen. Så kom sykdommen. Men jeg har vært i omtrent samme båt før og kommet meg bra ut av det. Vi må satse på at det blir slik også denne gangen, sier Hushovd.

Hushovds plasseringer i Ronde van Vlaanderen er ikke imponerende:

2011: 53

2010: 57

2009: Startet ikke

2008: 27

2007: 60

2006: 14

2005: 31

2004: 38

2003: Startet ikke

2002: 81

2001: 47

2000: Brøt

(NTB)