Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det røde hav

MANCHESTER (Dagbladet): Kongen av Kristiansund, kongen av Manchester og kongen av England! Glem George Best, glem Bobby Charlton. Nå er det Ole Gunnar Solskjær som teller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester eksploderte i jubel og feiring i går. Hundretusener av mennesker hadde omkranset veien fra Manchester Airport til byens storstue. Hele denne ruta kjørte de nye heltene av Manchester i åpen toetasjes buss.

Et rødt hav av feirende United-fans ventet i timer ved Old Trafford, Manchester Uniteds hjemsted. I 31 år har pokalskapet på Old Trafford stått åpent i påvente av at pokalen som viser at United er Europas beste lag skulle bringes hjem.

Og i går kom pokalen hjem. Til banen hvor Sir Matt Busby, George Best og Bobby Charlton har skapt legender. Nå er imidlertid deres tid forbi. Nå handler det om Alex Ferguson, David Beckham og Ole Gunnar Solskjær.

Bør adles

Det var Solskjær-feber ved Old Trafford i går. Solskjær-sangen ble sunget overalt, og i tillegg hadde sjefsupporterne skrevet en ny sang for å hylle Ole Gunnar:

«Who put the ball in the German net? Who put the ball in the German net? Ole Gunnar Solskjaer, sang de ... gang på gang!

- Hvis jeg dør i morgen, så gjør jeg det i visshet om at vi har vunnet Europa. Uniteds tre seirer betyr alt for Manchester, og dere kan virkelig være stolte av å være norske. Ole Gunnar Solskjær er helten, han vant kampen for oss og han er norsk, sier Muzz Kahn til Dagbladet.

Sir Matt Busby, manageren som vant europacupen for United i 1968, har fått sin egen vei i Manchester. I går hadde supporterne laget nye veiskilt.

- Vi vil døpe om Talbot Road ved Old Trafford til Sir Alex Fergusons Way, og vi ønsker også å sette fram et krav om å gi Ole Gunnar Solskjær britisk statsborgerskap. Når han har fått det må han adles, og vi kan finne en annen vei og kalle den Sir Ole Gunnar Solskjærs Way, sier en fan som har tatt turen til Manchester fra Wales.

Ole Trafford

Det eneste som manglet var et norsk forslag om å forandre navnet på Manchester Uniteds berømte bane fra Old Trafford til Ole Trafford!

På en dag som denne var det lett å være stolt av å være norsk!

HYLLET Ole Gunnar var helten alle sang om i Manchesters gater i går kveld.