Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det rumler nok litt i magen

Men Rune Pedersen tror Terje Hauge har kontroll.

(Dagbladet.no): - Det er fantastisk å komme til Paris og dette flotte stadionet. Alle som er glad i fotball vil følge med på denne kampen onsdag kveld, sier Terje Hauge til UEFAs nettsider.

I kveld blir den norske dommeren historisk når han som første nordmann dømmer en mesterligafinale i fotball. Akkurat det at alle vil følge med, legger selvsagt et ekstra press på ham og de tre norske dommerne han har med seg til Paris.

- Rumler nok i magen

Rune Pedersen, dommersjef i Norges Fotballforbund, har selv dømt store kamper. Han tror kollegaen merker at dette er en spesiell anledning.


- Det rumler nok litt i magen nå, ja. Dette er jo den så langt største oppgaven hans som dommer, sier Rune Pedersen til Dagbladet.no.

Når det er sagt, understreker han at han tror Terje Hauge vil klare å styre nervene.

- Jeg kjenner Terje som en rolig dommer, og han har nok sine rutiner i timene som telles ned. For eksempel så tenker han sikkert igjennom forholdene han kan møte. Ting som kan skje underveis i kampen. Folkemengden. Sånne ting, sier Pedersen.

- Tenker ikke på drakt-bråket

image: - Det rumler nok litt i magen

Å skulle dømme en mesterligafinale skaper selvsagt press nok i seg selv. I tillegg fikk den norske dommerkvartetten en heller uheldig oppladning med det norske og internasjonale mediesirkuset rundt linjedommer Ole Hermann Borgans Barcelona-drakt.


- De har jo blitt nødt til å bruke tid på andre ting enn de ønsket. Men jeg snakket med Terje, og han sier han ikke tenker noe mer på dette nå, forteller Pedersen.

Han har tidligere omtalt dette som «en stor dag for norsk fotball», og han ser fram til det han tror blir et godt norsk bidrag til en av fotballens største anledninger.

- Jeg er rimelig sikker på at Terje vil takle denne oppgaven, sier Pedersen.

Si din mening:

•Hvor stort er det at vi har en norsk dommer i Champions League-finalen?

- RUMLER I MAGEN: Det tror fotballforbundets dommersjef Rune Pedersen om Terje Hauge følelse i timene før kampstart.
STØTTER KOLLEGAEN: Dommersjef i Norges Fotballforbund Rune Pedersen tror Terje Hauge har kontroll foran kveldens mesterligafinale.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media