Det ryktes at Putins elskerinne skal tenne OL-ilden

- Det er bare spekulasjoner, sier Putin.

BENEKTER RYKTER: Det har vært utstrakte spekulasjoner om at det er Alina Kabajeva, tidligere OL-mester i rytmisk gymnastikk, som er tildelt det ærefulle oppdraget om å tenne OL-ilden. Russlands president Vladimir Putin sa i dag at han ikke har vært involvert i valget av hvem som skal tenne den olympiske ilden under fredagens åpningsseremoni. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine/NTB Scanpix
BENEKTER RYKTER: Det har vært utstrakte spekulasjoner om at det er Alina Kabajeva, tidligere OL-mester i rytmisk gymnastikk, som er tildelt det ærefulle oppdraget om å tenne OL-ilden. Russlands president Vladimir Putin sa i dag at han ikke har vært involvert i valget av hvem som skal tenne den olympiske ilden under fredagens åpningsseremoni. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin sa tirsdag at han ikke har vært involvert i valget av hvem som skal tenne den olympiske ilden under fredagens åpningsseremoni.

Hvem som får tenne ilden skal holdes hemmelig helt fram til det store øyeblikket, men de siste ukene har det vært utstrakte spekulasjoner om at det er Alina Kabajeva, tidligere OL-mester i rytmisk gymnastikk, som er tildelt det ærefulle oppdraget.

Ryktene har lenge fortalt at hun er eller har vært Putins elskerinne, noe som aldri er blitt offisielt bekreftet.

- Jeg er klar over dette etter å ha blitt informert av Dmitrij Peskov (Kreml-talsmann). Det er bare spekulasjoner, sa Putin, som tirsdag var på en tur i et naturreservat ovenfor Sotsji.

- Vi har mange enestående idrettsutøvere som har gjort seg bemerket og er kjente over hele verden. Jeg vil ikke blande meg i denne prosessen, sa han til en statlig tv-kanal.

Han avviste også at det er han selv som skal tenne ilden.

- Jeg er ingen representant for vinteridrettene, jeg er bare en sportstilhenger, sa Russlands president.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer