Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det så ut som han holdt på å dø

Carew om kompisen Drogbas spasmer mot United.

USTØDIG: Chelsea-spiss Didier Drogba tilbringer mye tid i nærkontakt med gresset. Mot Manchester United sist helg så det dramatisk ut da han lå flat med krampeaktige rykninger i beina. Et par minutter seinere var han heldigvis tilbake i spill.Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
USTØDIG: Chelsea-spiss Didier Drogba tilbringer mye tid i nærkontakt med gresset. Mot Manchester United sist helg så det dramatisk ut da han lå flat med krampeaktige rykninger i beina. Et par minutter seinere var han heldigvis tilbake i spill.Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

|||GENÈVE (Dagbladet): Didier Drogba har et rykte på seg for å lide av fallesyke når han trekker på seg Chelsea-trøya. Sist uke brukte spissen fra Elfenbenskysten vår egen John Carew som forklaring på hvorfor han selv faller så ofte.

- For eksempel er en spiller som John Carew stor, men med en liten dytt kan du sende ham i bakken. Hvis han løper fort og du dytter ham, går han i bakken. Wayne Rooney er liten, men veldig sterk. Han har en annen kroppsbygning og lavere tyngdepunkt, så han faller ikke like lett som oss høye spillere, sa Drogba i et intervju med The Times.

Drogba måler 189 cm, mot Carews 193.

- Drogba har nok rett. Han detter jo hele tida, Wayne Rooney faller nesten aldri. Men Drogba er nok sterkere enn Rooney likevel, sier John Carew til Dagbladet.

God kompis med Drogba
Nordmannen sier han tar det som et kompliment at Drogba bruker ham som eksempel på en høy spiller som kan vippes av pinnen.

- Men det er i noen situasjoner, når vi løper i stor fart. Da er det lettere å velte en høy spiller som meg eller Drogba enn for eksempel Rooney. Men det er enda vanskeligere å sende en Lionel Messi i bakken, fordi han har så ekstremt lavt tyngdepunkt. Og om han detter, er han så kort tid på bakken at man nesten ikke enser det, sier Carew.

John Carew forteller at han og Drogba er veldig gode kompiser. Men det forhindrer ikke at også han synes ivorianeren kan falle for lett.

FOR SJELDEN? John Carew sier han får kjeft av trenere for å falle for lite. Her går han i bakken mot Island, og da er det sannsynligvis på alvor. - Jeg er en elendig skuespiller, sier landslagsspissen.Foto: Kyrre Lien, Scanpix
FOR SJELDEN? John Carew sier han får kjeft av trenere for å falle for lite. Her går han i bakken mot Island, og da er det sannsynligvis på alvor. - Jeg er en elendig skuespiller, sier landslagsspissen.Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Han er den i England som blir mest kritisert for å filme. Og jeg har mobbet ham fordi han stuper, sier Carew til Dagbladet.

- Så ut som han holdt på å dø
Dagen etter at The Times trykket intervjuet med Drogba, spilte Chelsea-spissen mot Manchester United, og gikk - nærmest som vanlig - i bakken flere ganger.

Mest dramatisk så det ut etter at Drogba ble truffet i brystet av knottene til United-stopper Jonny Evans, og ble liggende flat på ryggen med spasmer i beina.

- Det så ut som han holdt på å dø eller fikk elektrosjokk. Jeg var nesten bekymret, jeg trodde det var noe som var galt, sier Carew.

Men dommeren ga Drogba gult kort, til tross for at han altså ble sparket i brystet. Sånn går det kanskje når man har ropt «ulv, ulv» for mange ganger.

Mens Drogba må tåle mobbing fra både tribunene og fra John Carew, får Aston Villas norske spiss gjerne motsatt beskjed.

- Jeg har stort sett fått kjeft av trenerne for at jeg detter for lite. Jeg går aldri etter det. Det ligger ikke i min natur og hvis jeg prøver, tror jeg ikke det funker heller, for jeg er så lett å gjennomskue. Jeg er en elendig skuespiller, og jeg er for gammel til å begynne å trene på det nå, gliser Carew.

Vurderer fortsatt framtida
Carew gleder seg til å møte Sveits i kveld. Tidligere i høst sa han at han måtte vurdere framtida på landslaget fortløpende. Akkurat som svenskenes spisskjempe Zlatan Ibrahimovic er i tenkeboksen om dagen, vil heller ikke Carew love at han vil bli gammel i landslagstrøya.

Blant annet var trenerspørsmålet viktig for ham. Carew er veldig glad for at det ble Drillo, men sier at han fortsatt vil vurdere landslagsspill kontinuerlig.

- Det vil være slik likevel, men jeg er veldig glad for at Drillo er her. Men det avhenger hele tida av om du fortsatt føler deg motivert, at det fungerer bra, at du har noe å tilby laget og at du kan gi hundre prosent.

- Det kan jo skje når som helst at det ikke er sånn lenger. Akkurat nå så er jeg veldig happy, men om en stund er jeg kanskje ikke det, sier han.

Carew spiller sin 82. landskamp for Norge på Stade de Genève mot Sveits klokka 17.45 i kveld.

GULT KORT: Ikke så overraskende at det ble gitt gult kort her. Litt rart imidlertid at det gikk til Drogba, og ikke Uniteds Jonny Evans (t.v.). Men det sier litt om Drogbas rykte i England. Foto: Adrian Dennis, Scanpix/AFP
GULT KORT: Ikke så overraskende at det ble gitt gult kort her. Litt rart imidlertid at det gikk til Drogba, og ikke Uniteds Jonny Evans (t.v.). Men det sier litt om Drogbas rykte i England. Foto: Adrian Dennis, Scanpix/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media