- Det satt litt i hodet, vi måtte koble ut

Bøkko om vinterens skøytebråk.

(Dagbladet.no): Underveis i den foregående skøytesesongen, oppsto det en bitter konflikt da løperen Mari Hemmer anklaget trener Peter Mueller for å ha kalt henne feit.

Beskyldningen ble raskt en styresak i forbundet, mens Mueller truet med å trekke seg.

Nå forteller Håvard Bøkko om hvordan denne tvisten påvirket laget og ham som utøver.

- Det satt litt i hodet, og vi ble nødt til å koble ut. Det ble en dårlig stemning i laget. Vi kunne alle se at Peter var litt gretten mot slutten, forteller 20-åringen til Dagbladet.

- Mueller i kjempeform

Mueller og Hemmer skværet til slutt opp, og den amerikanske treneren bestemte seg for å fortsette som norsk landslagssjef.

Nå har også Muellers humør steget til godt gammelt nivå, forsikrer Bøkko.

- Han har vært i kjempeform, ler Hol-gutten

- SOM ULLRICH OG ARMSTRONG: Håvard Bøkko håper duellen mellom ham og Sven Kramer kan bety like mye for skøytesporten som knivingen mellom Jan Ullrich og Lance Armstrong gjorde for sykkelsporten, forteller han i et intervju i dagens papirutgave av Dagbladet. Foto: MARIUS GULLIKSURD/DAGBLADET
- SOM ULLRICH OG ARMSTRONG: Håvard Bøkko håper duellen mellom ham og Sven Kramer kan bety like mye for skøytesporten som knivingen mellom Jan Ullrich og Lance Armstrong gjorde for sykkelsporten, forteller han i et intervju i dagens papirutgave av Dagbladet. Foto: MARIUS GULLIKSURD/DAGBLADET Vis mer

- Vi lurte på hvor lenge det ville vare, men det har nesten bare blitt bedre, legger han til. 

- Peter har betydd mye for meg 

Bøkko er veldig glad for at det er Mueller som leder skøytelandslaget også kommende sesong.

- Peter har betydd utrolig mye for meg, han har trodd på meg hele veien. Han så noe i meg, tok meg med på landslaget før jeg egentlig var kvalifisert og ga meg et enormt løft, skryter Bøkko.

• Les også: Dagens papirutgave av Dagbladet, hvor Bøkko forteller om konkurransen med Sven Kramer. Denne rivaliseringen sammenlikner han med duellene mellom Lance Armstrong og Jan Ullrich.

- Det satt litt i hodet, vi måtte koble ut
PÅ PALLEN: - Jeg må i hvert fall på pallen i VM og EM, sier Håvard Bøkko til Dagbladet i dag.
LÆRER OG ELEV: Peter Mueller (t.v.) får skryt av sin elev Håvard Bøkko, sjøl om sistnevnte røper at sjefen ble litt gretten som en følge av konflikten med Mari Hemmer i vinter.