Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det Saudi-Arabiske laget nektet å stille seg opp for å hedre terrorofrene. Nå beklager forbundet

Skriver at de angrer på opptrinnet.

FÅR KRITIKK: Mens de australske spillerne hedret terror-ofrene i London med et minutts stillhet, skal spillerne fra Saudi-Arabia ha gått rundt på banen og stilt seg opp klare til kamp. Video: The AFC Hub Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld reagerte mennesker verden over på Saudi-Arabias opptrinn mot Australia i en VM-kvalifiseringskamp.

Samtidig som at de australske spillerne hadde stilt seg opp med armene rundt hverandre for å hedre ofrene etter terrorangrepet i London tidligere denne uka, gjorde spillerne fra Saudi-Arabia seg klare til å starte kampen uten ett minutts stillhet.

Begge lagene skal ha blitt enige om at det skulle gjennomføres en minnesmarkering før kampstart, men representanter fra det saudiarabiske laget forklarte også at denne tradisjonen ikke er en del av deres kultur.

- Angrer

Etter kampen kom det mange reaksjoner på opptrinnet, noe som har ført til at Saudi Arabia nå har bedt om unnskyldning.

- Det Saudi-Arabiske Fotballforbundet angrer og ber om unnskyldning uten forbehold, etter at noen medlemmer av Saudi-Arabias landslag ikke markerte ofrene fra London-terroren med ett minutts stillhet før VM-kvalifiseringskampen mot Australia i Adelaide, skriver fotballforbundet på sine nettsider.

Videre skriver forbundet at spillernes hensikt ikke var å virke respektløse ved å ikke minnes ofrene for terroren.

- Spillerne ønsket ikke å opprøre verken familie, venner eller andre som er rammet av denne grusomheten. Det Saudi-Arabiske Fotballforbundet fordømmer alle terrorhandlinger og former for ekstremisme, og sender sin dypeste medfølelse til ofrenes familier og det britiske folk og regjering, skriver forbundet.

Forsøkte å godsnakke med gjestene

Meningen med minnemarkeringa var å hedre de åtte ofrene fra terroren i London, der de to australienerne Kirsty Boden og Sara Zelenak var blant de drepte, skriver BBC.

Ifølge britiske Daily Mail skal også innbytterne på benken ha blitt sittende under seansen.

Fox Sport-journalist, Adam Peacock, skrev på Twitter etter kampen at ledere i det saudiarabiske laget ikke ville etterkomme ønsket om å holde et minutts stillhet. Det australske fotballforbundet skal ha forsøkt å godsnakke med gjestene, uten hell.

«Når det gjelder Saudi-Arabia-debatten, for å være rettferdig overfor spillerne, bortsett fra kapteinen sto alle stille uten å bevege seg i løpet av minutter», skriver Peacock.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!