ÅPEN DØR: Det er riktignok ikke spillerinngangen som holder åpent til midnatt  i dag, men NFFs overgangsfolk jobber overtid i dag for å få alle klubbovergangene i havn.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ÅPEN DØR: Det er riktignok ikke spillerinngangen som holder åpent til midnatt i dag, men NFFs overgangsfolk jobber overtid i dag for å få alle klubbovergangene i havn.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Det seneste skjemaet vi har fått er halvannet minutt før midnatt

Også NFF merker kjøret når det er overgangsdeadline.

• Følg Deadline Day direkte i fotballstudioet vårt hele kvelden!

(Dagbladet): Som kjent er det siste dagen det overgangsvinduet er åpent for denne gang, og tradisjon tro går ryktebørsen av hengslene.

Men også i Norge merker overgansavdelingen i Norges Fotballforbund trykket fram mot deadline. Derfor holder NFF kontoret åpent til midnatt i dag for å sikre at alle overgangene skal gå i orden.

Svær bunke overgangspapirer
- Erfaringsmessig er det alltid noe som dukker opp den siste dagen, men det er ikke bare de proffe som som har frist i dag, det er mange amatører som skal ha papirene sine også, sier fagansvarlig for overganger i NFF, Stein Pedersen, til Dagbladet.

- Vi har fått inn en svær bunke med ekspress-over-natten, noen jetpakker og mange i vanlig post. Det er flere klubber vi venter på også, og noen som har meldt inn at det kan bli noe, sier Pedersen.

Tromsø avventer salg
Én av de klubbene er Tromsø, som har sendt Hege Christensen til Oslo med overgangspapirer for lagets nyeste tilskudd - Vieux Yakhya Sane.

Senegaleseren har fått midlertidig arbeids- og oppholdstillatelse, men klubben venter fortsatt på at det senegalesiske fotballforbundet skal frigi lisensen hans.

- Vi tar ingenting for gitt før alt er i orden, sier sportsdirektør i Tromsø, Morten Kræmer, til Dagbladet.

Men når det gjelder ryktene om Ruben Yttergård Jensen og Karas exit fra Alfheim, er Kræmer mer forsiktig. Uten at han vil bekrefte navn holder han muligheten åpen for at det kan skje noe med én av Tromsø-spillerne.

- Det kan skje noe, men ingenting er klart, sier Kræmer til Dagbladet.

Rolig på landslaget
Klart virker det meste å være rundt landslagstroppen som holder hus i Oslo om dagen. Der spillere får fri fra landslagssamlinger rundt omkring i Europa for å gjennomføre medisinske tester, er det usedvanlig stille blant de norske landslagsgutta.

Det er, om vi skal tro landslagets kommunikasjonsrådgiver, omtrent som vanlig.

ALDRI OPPLEVD OVERGANGSFORSTYRRELSER MED LANDSLAGET: Og informasjonsrådgiver Jon Mørland tror det blir rolig også i år.Foto: EIK,ROBERT S./Dagbladet
ALDRI OPPLEVD OVERGANGSFORSTYRRELSER MED LANDSLAGET: Og informasjonsrådgiver Jon Mørland tror det blir rolig også i år.Foto: EIK,ROBERT S./Dagbladet Vis mer

- I mine fem år med landslaget har vi ikke hatt overganger under samlinger, sier Mørland til Dagbladet, og har heller ikke tro på at noen av Drillos menn skal stå for et overgangssjokk i løpet av kvelden.

- Jeg skal ikke spå, men enn så lenge ser det fredelig ut, sier Mørland, og forteller at spillerne i en sånn situasjon i så fall må ordne overgangen utenom alle fellessamlingene med laget.

Frykter feil
På Ullevaal sitter Stein Pedersen og venter på de siste desperate sportsdirektørene som kommer heseblesende gjenom døra.

- Vi opplever det ikke som så veldig morsomt når vi hører om fartsoverskridelser, sniking i køer på flyplasser og sånne ting, men det seneste skjemaet vi har fått inn er halvannet minutt før midnatt, sier Pedersen til Dagbladet.

- Men den største frykten er at vi oppdager feil, manglende signaturer eller lignende. Vitsen er at vi har alle papirene her, komplett, innen fristen, så den største jobben er å gå gjennom papirene og se at alt er riktig. Jeg kan med hånda på hjertet si at så langt har vi klart å redde rubbel og bit av overganger innen fristen. I hvert fall de vi vet om, forteller han.

• Følg Deadline Day direkte i fotballstudioet vårt hele kvelden!

STÅR FORAN EN TRAVEL KVELD: NFFs fagansvarlige for overganger, Stein Pedersen, holder dørene åpne til midnatt for å hjelpe spillere og klubber.Foto: Østfold Fotballkrets
STÅR FORAN EN TRAVEL KVELD: NFFs fagansvarlige for overganger, Stein Pedersen, holder dørene åpne til midnatt for å hjelpe spillere og klubber.Foto: Østfold Fotballkrets Vis mer