Manchester United

Det ser bedre ut enn det er

Manchester United har spilt seg ut av problemene, egentlig uten å overbevise. Forbedringspotensialet må glede Ole Gunnar Solskjær.

TI KAMPER FORANDRER ALT: Scott McTominay jubler etter 2-0 scoringen mot Manchester City på overtid. Manchester United er i flytsonen, og forbedringspotensialet må være det som gleder Ole Gunnar Solskjær aller mest. United har snudd en dårlig sesong uten å være veldig gode. Det lover godt for fortsettelsen. Foto: Darren Staples, Sportimage/NTBScanpix
TI KAMPER FORANDRER ALT: Scott McTominay jubler etter 2-0 scoringen mot Manchester City på overtid. Manchester United er i flytsonen, og forbedringspotensialet må være det som gleder Ole Gunnar Solskjær aller mest. United har snudd en dårlig sesong uten å være veldig gode. Det lover godt for fortsettelsen. Foto: Darren Staples, Sportimage/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TI KAMPER UTEN tap, 24–2 i målforskjell siden 0–2 for Burnley 22. januar, avansement i Europa League, FA Cupen og en tredje derbyseier over Manchester City – alt dette får Ole Gunnar Solskjærs Manchester United til å framstå som et lag som har knekt kodene. Samlet de løse trådene om du vil, etter et år under beleiring av kritikernes høye røster og skarpe penner.

Om du skummer overflaten, vel å merke.

Bak resultatene, der de mange variablene forteller den fotballfaglige sannheten, finner du faktum.

DET ER VANSKELIG å kritisere ti kamper uten tap. Gjør du det leser du statistikken som fanden leser bibelen. Ti kamper uten tap er ti kamper uten tap på alle nivåer. Der Manchester United befinner seg, litt mer enn det. Og mer enn de sju seirene og tre uavgjorte kampene som har snudd sesongen, er det tallene man ikke trenger å lete etter en gang som virkelig er imponerende.

Målsnittet framover er 2,4 scoringer per kamp siden 0–2 for Burnley hjemme på Old Trafford.

Snittet på innslupne mål, inkludert det David de Gea nærmest kastet i eget mål mot Everton, er utrolige 0,2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer