- Det ser corny ut, men det funker

Grimsbø må alltid teipe begge tomlene.

FRYKT FOR FORSTUING: Kari Aalvik Grimsbø sier hun må teipe tomlene for å spare dem i kampen mot skuddene.
FRYKT FOR FORSTUING: Kari Aalvik Grimsbø sier hun må teipe tomlene for å spare dem i kampen mot skuddene.Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge valset over Nederland i går kveld, og vant til slutt med 22 mål. Den seieren smakte godt for alle selvfølgelig, tre dager før EM-semifinalen mot Danmark.

Men litt ekstra godt for Kari Aalvik Grimsbø.

Hun hadde ikke spilt så mye før denne kampen, kom inn halvveis og slapp bare inn fire mål (to av dem sjumetere) på 13 skudd.

Kastet inn i fjor - Dette var veldig viktig for meg. Nå har vi to fridager og da hadde jeg gått lenge uten kamp om jeg ikke hadde sluppet til mot Nederland. Det er godt å ha følelsen av å ha spilt, når vi skal inn i en finalehelg, sier hun til Dagbladet.

Esbjerg-målvakten er fullstendig klar over at hun er andrevalget bak Katrine Lunde Haraldsen. Og Györ-keeperen står fort de neste 120 minuttene, uten at Aalvik Grimsbø slipper til.

Men trønderjenta kan plutselig kastes til ulvene i Herning. Enten fordi det skjer noe med Lunde Haraldsen, eller rett og slett fordi hun ikke har dagen.

Som i VM-semifinalen i fjor, da Katrine hadde en helsvart dag på jobben og ble byttet ut etter 29 minutter. Da hadde hun tatt fem av 19 skudd. I etterpåklokskapens lys sa Thorir Hergeirsson at han kanskje burde byttet målvakt tidligere, for Kari spilte en superkamp.

Forstuer tomlene Aalvik Grimsbø flyttet til Danmark i sommer, og har tatt store steg der nede. Men det er ikke alt som har forandret seg for henne. Hun må fortsatt teipe begge tomlene.

- Så fort jeg slutter med det, forstuer jeg tomlene. Den venstre jeg har teipet siden jeg var 15-16 år, for den er ikke sterk nok til å stå imot. Og så har det kanskje noe å gjøre med at når jeg ikke teiper, så kommer tomlene litt mer fram. Da får jeg ballen rett på, så forstuer jeg dem, forklarer hun.

- Det trenger ikke være så mye eller så stramt, men så lenge jeg teiper får jeg dem litt lenger bakover - og så «stuker» jeg dem ikke.

- Hemmer det deg?

- Nei, ikke i det hele tatt. Det virker bare støttende. De er ikke vonde i utgangspunktet, det er bare for den ekstra støtten. Jeg synes det funker, det ser bare litt corny ut.

PS! Norges semifinale mot Danmark spilles klokka 17 lørdag.