- Det ser ganske bra ut nå

Andreas Thorkildsen kaster uten problemer.

SNART SKADEFRI: Andreas Thorkildsen har vært gjennom en oppløftende uke. Etter å ha slitt med noen småproblemer, kaster han nå uten problemer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet / Scanpix
SNART SKADEFRI: Andreas Thorkildsen har vært gjennom en oppløftende uke. Etter å ha slitt med noen småproblemer, kaster han nå uten problemer. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet / ScanpixVis mer

Andreas Thorkildsen har vært gjennom en oppløftende uke. Etter å ha slitt med noen småproblemer, kaster han nå uten problemer.

- Jeg vil si at det ser ganske bra ut nå. Det ser ut som om de problemene Andreas hadde i slutten av februar, glir greit over, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

I slutten av februar ble det kjent at den dobbelte OL-mesteren fra 2004 og 2008 slet med smerter i nedre del av ryggen og i hoften. Det ble sagt at det norske OL-håpet ikke hadde kastet skikkelig på flere uker, og i fvn.no ble trener Martinsen sitert på følgende:

- Hadde det vært OL i morgen, kunne ikke Andreas ha deltatt.

Det kom også fram at det var under en treningsleir i USA litt tidligere i vinter at problemene meldte seg for fullt.

Men nå kommer meldingen om at det ikke er snakk om noe alvorlig. Både kastingen og treningen for øvrig fungerer som planlagt.

Ikke optimalt - Jeg vet ikke om jeg kan kalle det skade de problemene Andreas hadde. Det var vel heller snakk om noe som ikke fungerte optimalt. Jeg må få forståelse for at jeg ikke kan snakke så mye om det, for Andreas ønsker ikke at det skal bli noe spesielt fokus rundt dette, sier treneren.

- Det jeg kan si er at han kastet to økter spyd med tilløp på trening i Valhall her i Oslo i forrige uke, og da fungerte kastingen veldig bra, legger Martinsen til.

- Jeg må derfor få si at det ser bra ut for Andreas nå. At han kan kaste med tilløp uten problemer, ser jeg på som veldig oppløftende.

Ifølge Åsmund Martinsen går også den øvrige treningen på skinner.

- Andreas er i storform, og det er ingen begrensninger på hva han kan gjøre rent treningsmessig. Vi kommer til å fortsette den planlagte treningen hjemme i Oslo denne og neste uke, forteller han.

Tilbake til USA Andreas Thorkildsen reiser tilbake til USA midt i mars. Det er meningen at han skal være på plass for nye treningsøkter i sommervarmen i San Diego (California) fra 19. mars. Trener Martinsen følger etter en uke senere.

- Andreas kommer til å være i USA helt til han kaster i Shanghai 19. mai, og etter planen reiser han til Kina fem dager før. Deretter blir det stevner i Ostrava (25. mai), Oslo (Bislett Games, 7. juni), EM i Helsingfors (fra 27. juni), Diamond League i Paris (6. juli), Monaco (20. juli) og så OL.

- Vi får et treningsopphold på tre uker mellom Bislett Games og EM, og det blir nye tre uker med trening mellom Paris og OL, bare avbrutt av konkurransen i Monaco. Det betyr at det blir tid til tilstrekkelig trening innimellom konkurransene, og at det blir en og annen konkurranse innimellom er bare bra, sier Martinsen til NTB.

Han forteller også at mye av grunnlaget for en vellykket sesong legges nå.

- Det gjelder å trene mye og hardt i den perioden vi er inne i, for da vil Andreas ha mye å gå på utover sommeren, og konklusjonen min er at det ser bra ut, sier trener Martinsen.

(NTB)