GIR IKKE OPP: Kjetil Jansrud gir seg seg små sjanser til å ta igjen Marcel Hirscher, men gir ikke opp sammenlagtkampen. Foto: Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
GIR IKKE OPP: Kjetil Jansrud gir seg seg små sjanser til å ta igjen Marcel Hirscher, men gir ikke opp sammenlagtkampen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Det ser ikke bra ut

Kjetil Jansrud gir seg selv små sammenlagtsjanser.

(Dagbladet): Superduellen mellom Marcel Hirscher og Kjetil Jansrud nærmer seg slutten. Også i år ser den allsidige østerrikeren ut til å stikke av med glasskula som symboliserer at han er verdens beste alpinist.

Om Norges håp skal titulere seg som det, må han ha en enestående helg på hjemmebane på Kvitfjell. Jansrud bør vinne både utforrennet lørdag og super-G søndag for å skape spenning i verdenscupsammendraget.

- Hvis Hirscher fortsetter å levere, så styrer han seieren sikkert i havn. Men tar jeg med meg 200 poeng denne helgen, setter jeg litt trykk på ham, sier Jansrud til NTB.

-  Ingenting er avgjort, men det ser ikke bra ut nå. Jeg håper det blir kamp helt fram til finalehelgen i Meribel.

- Det er litt rart Etter VM har ikke Jansrud vært like dominerende som han var i forsesongen.

- Jeg har vært på pallen i super-G etter VM, så helt helsvart har det ikke vært. Men i utfor er det litt rart, for der var jeg rask på trening både i VM og i to verdenscuper etterpå, uten å ha fått det til i selve rennene, forklarer verdens beste fartskjører.

- Det kan være detaljer og småting, men jeg er veldig klar over det og forsøker å ta tak i det, for det er ikke slik jeg ønsker å ha det. Men jeg vet ikke svaret på hva som ikke har klaffet, sier Jansrud.

Han har ikke vist god gammel «Kvitfjell-form» på treningene, men det behøver ikke bety noe som helst for verdens beste fartskjører.