Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ser jo så lett ut når han dribler forbi folk på TV, så det må være mulig å stoppe ham

Thomas Rogne er klar for å stoppe Messi.

EUROPASPILL: Thomas Rogne jubler sammen med Kris Commons etter 0-1-scoringa i Helsingborg. Foto: AFP / BJORN LINDGREN / NTB scanpix
EUROPASPILL: Thomas Rogne jubler sammen med Kris Commons etter 0-1-scoringa i Helsingborg. Foto: AFP / BJORN LINDGREN / NTB scanpix Vis mer

GLASGOW (Dagbladet): Kl. 19 i dagmøter Thomas Rogne og resten av U21-landslaget Belgia i de nest siste kvalifiseringskampen til U21-EM. 

Det blir langt fra sesongens største kamp for lommedølen, som i 2010 byttet eliteseriespill med Stabæk med storklubben Celtic i Skottland.

Som eneste nordmann er han klar for Champions League. Og det er ikke hvilke som helst lag de møter i gruppa: Barcelona, Benfica og Spartak Moskva.

Rogne er klar på at de kan gå videre.

- Vi var glade for å få Barcelona. Det er et lag som i utgangspunktet bør vinne alle kampene sine og ta poeng fra alle. Da blir det mulig å kjempe om andreplassen. Det mener jeg vi har gode muligheter til, sier Rogne til Dagbladet.

Klar for Messi - Og du er klar for å stoppe Messi?

- Det ser jo så lett ut når han dribler forbi folk på TV, så det må være mulig å stoppe ham, sier Rogne og ler.

- Men helt alvorlig: Jeg har møtt gode spillere tidligere, og det har gått greit. Vi møtte Real Madrid med Ronaldo i USA før sesongen. Og med Stabæk møtte vi Valencia med Silva, Mata og Villa på laget.

Europa betyr alt Dagbladet møtte ham etter lagets kamp forrige helg mot Hibernian. Den endte noe overraskende 2-2. Men Celtic sparte store deler av førstelaget, deriblant Rogne. Med erkerivalen Rangers flyttet ned i tredjedivisjon på grunn av omfattende økonomisk rot og mislighold, er det én ting som gjelder for de grønne og hvite fra Glasgow i år: Europa.

- Hele sesongoppkjøringen vår har dreid seg om å klare kvalifiseringen, sier han.

POPULÆR: Thomas Rogne blidgjør fansen utenfor Celtic Park etter forrige helgs kamp. - Det er en fantastisk klubb å spille for. Det kan komme 60 000 tilskuere på kampene og fansen er utrolige. Det kan være en stemning her som jeg knapt tror finnes andre steder, sier Rogne.
 Foto: Sindre Granly Meldalen
POPULÆR: Thomas Rogne blidgjør fansen utenfor Celtic Park etter forrige helgs kamp. - Det er en fantastisk klubb å spille for. Det kan komme 60 000 tilskuere på kampene og fansen er utrolige. Det kan være en stemning her som jeg knapt tror finnes andre steder, sier Rogne. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

Rogne har vært en del ut og inn av laget, først og fremst fordi han har slitt med skader.

- Da jeg kom hit, ble jeg kastet rett inn i det, selv om jeg ikke hadde spilt på noen måneder. Det sleit veldig på beina og jeg fikk noen skader. Etterpå har jeg egentlig ikke hatt noen store skader, men jeg har hatt noen strekkskader som har sittet i tre-fire uker av gangen. Men nå har jeg hatt en god sesongoppkjøring og føler at ting er på gang, sier han.

Forhandler om kontrakt Rognes Celtic-kontrakt går ut etter denne sesongen. Han er i samtaler med klubben om en forlengelse.

- Jeg har fått et tilbud av klubben og gode signaler om at de vil at jeg skal bli her. Og jeg ønsker å bli. Det er jo en grunn til at vi ikke er blitt enige ennå, man har lyst til å føle seg verdsatt. Men jeg håper det vil gå bra. 

Celtic-manager Neil Lennon er klar på at han setter stor pris på sin norske stopper.

- Han er en god spiller. Han er god i lufta, god med ballen og han leser spillet bra. Han har hatt mye skader hittil i karrieren. Men han er i god form nå og han er en veldig, veldig viktig spiller for oss, sa Lennon til Dagbladet etter lagets kamp mot Helsingborg.

- Han er veldig moden for alderen. Han har spilt i store kamper for oss og han har vært enestående. Han har en stor framtid.

- Jeg er helt sikker på at han vil være klar for nivået i Champions League, sier Lennon.

På U21 Rogne har et par kamper for A-landslaget og var i troppen til den forrige kampen mot Hellas. Men denne gangen er han altså med U21-gutta. Det plager ham ikke.

- Landslaget er bare en bonus for meg. Jeg konsentrerer meg om å gjøre det bra her i klubben og så blir jeg tatt ut hvis jeg gjør det bra nok, sier han.

Om egne ambisjoner senere i karrieren sier han:

STOROPPGJØR: Rogne vinner en duell mot Real Madrids Raphael Varane i sesongoppkjøringen. Senere i år møter Celtic Barcelona. Foto: AP / Michael Perez / NTB scanpix
STOROPPGJØR: Rogne vinner en duell mot Real Madrids Raphael Varane i sesongoppkjøringen. Senere i år møter Celtic Barcelona. Foto: AP / Michael Perez / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ønsker å spille mest mulig og gjøre det best mulig her. Hvis det blir aktuelt senere, kunne det vært gøy å prøvd seg i England eller Tyskland seinere. 

I LANDSLAGSDISKUSJONEN: Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen og Thomas Rogne på trening foran privatlandskampen mot Hellas i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I LANDSLAGSDISKUSJONEN: Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen og Thomas Rogne på trening foran privatlandskampen mot Hellas i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media