- Det ser litt håpløst ut med tanke på gullet

Eggen ny sportsdirektør i RBK.

(Dagbladet.no): Knut Torbjørn Eggen ble i formiddag offentliggjort som ny sportsdirektør i Rosenborg. Eggen overtar jobben etter Rune Bratseth, som meldte sin avgang i februar.

- Det er alltid godt å komme hjem, og når du også føler deg inderlig ønsket hjem, er det lettere å takke ja, sier den tidligere FFK-treneren til RBK-TV.

Eggen sier han har tenkt til å bidra fra dag én, og regner med at den sportslige ledelsen i klubben er villig til å motta den hjelpen han kan komme med.

- Jeg har ballast som fotballpraktiker gjennom mange år i toppfotballen, og vet hva målene og visjonene er i klubben. Jeg er innstilt på å prøve å oppfylle dem, sier Eggen.

Tilbake til Europa

Styreleder i RBK, Terje Svendsen, håper den nye sportsdirektøren kan få Rosenborg tilbake til Europa.

- Han besitter en veldig bred kompetanse, han har lang erfaring, han er rosenborger og kan helt sikkert bidra på veldig mange områder i klubben, sier styreleder i RBK Terje Svendsen, om grunnene til at valget falt på Eggen.

Andre kandidater som har vært nevnt er Vegard Heggem, Ola By Rise og Erik Hoftun.

REGIMESKIFTE: Avtroppende og påtroppende sportsdirektør på Lerkendal i formiddag. Rune Bratseth skal hjelpe Knut Torbjørn Eggen inn i jobben. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
REGIMESKIFTE: Avtroppende og påtroppende sportsdirektør på Lerkendal i formiddag. Rune Bratseth skal hjelpe Knut Torbjørn Eggen inn i jobben. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer

- Jeg forventer et sterkt engasjement på å ta Rosenborg videre og tilbake til Europa, der vi har målsetting om å være, sier Svendsen, og legger til at det i startfasen er snakk om et samarbeid med Bratseth.

Frykter gullet glipper

Eggen tror at Rosenborg fortsatt har mulighet til å vinne årets Tippeliga, men ser at oppgaven blir vanskelig.

- Rosenborg har ikke vært gode nok til å utnytte overtak i spill og sjanser, så det er det vi må jobbe med. Det ser litt håpløst ut med tanke på gullet, men vinner vi innbyrdes mot lagene over oss så er mulighetene der, sier han.

- Skjebnefelleskap med Tørum

Eggen sluttet som trener i Fredrikstad like før jul, etter sigende på grunn av samarbeidsproblemer med direktør Morgan Andersen, og misnøye med organisasjonsmodellen i klubben. 

Nå er det han som skal være direktør, for blant andre hovedtrener Knut Tørum.

- Jeg skjønner at en del vil stille spørsmålstegn ved at jeg ikke direkte har prøvd denne rollen, men jeg har vært både trener og sportssjef i fredrikstad, og jeg er endringsvillig og motivert. 

- I denne rollen gjelder det å jobbe med et langsiktig perspektiv, selv om man hele tiden er i et skjebnefelleskap med hovedtreneren når det gjelder resultater. Jeg må fylle rollen på min måte, sier Eggen, som innrømmer at han har store sko å fylle.

- Rune Bratseth har gjort en fremragende jobb, mener han.