Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ser sikkert komisk ut når de går inn

Jarstein om Ronaldos flakkende frispark.

VANSKELIG: Rune Almenning Jarstein innrømmer at Ronaldos frispark er noen av de verste å stoppe. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
VANSKELIG: Rune Almenning Jarstein innrømmer at Ronaldos frispark er noen av de verste å stoppe. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det meste tyder på at Viking-keeper Rune Almenning Jarstein står i det norske målet på Estádio da Luz i Lisboa på lørdag.

En opplagt utfordring er Cristiano Ronaldos beryktede frispark, som har lurt mange toppkeepere de siste årene.

- For en keeper er det vanskelig med sånne skudd. De kan plutselig flakke rett foran deg og det ser sikkert komisk ut når de enten går inn eller blir retur, men det er veldig vanskelig. Det som gjelder er hundre prosent fokus og konsentrasjon, sier Jarstein til Dagbladet.

Juninho og Ronaldo Og helt uvant er det heller ikke. For skuddteknikken som ble gjort kjent av spillere som Juninho Pernambucano og Cristiano Ronaldo har blitt kopiert av mange - også på norske baner.

- Det er mange andre som har den flakkinga av og til. Det har skjedd både på Viking-treninger og i kamper. Det gjelder å komme seg fort bak ballen og bare få blokket den i verste fall, sier Jarstein.

RONALDO SPESIAL: Slik ser Cristiano Ronaldo ut når han klinker til på frispark for Real Madrid. Foto: AP/Andres Kudacki
RONALDO SPESIAL: Slik ser Cristiano Ronaldo ut når han klinker til på frispark for Real Madrid. Foto: AP/Andres Kudacki Vis mer

Han leverte en bra kamp mot Danmark sist, og håper på fornyet tillit mot Portugal.

-  Jeg føler det gikk bra mot Danmark, og tror ikke jeg spilte meg ut. Jeg synes formen er bra, sier Jarstein.

På treningene i Oslo før avreise er også Espen Bugge Pettersen og Jon Knudsen med. Sistnevnte er tilbake etter skadeplager, men blir i utgangspunktet kun med til Portugal om de to andre keeperne ikke er hundre prosent friske.

Supermann Bugge Pettersen pådro seg en liten skade i Moldes kamp mot Haugesund i helga, men er ventet å bli klar.

I så fall skal Knudsen bli igjen i Norge, men alt er som kjent mulig i fotball.

SLIK SCORER RONALDO: I dagens papirutgave av Dagbladet kan du se hvor Ronaldo har scoret sine 57 mål fra, og hvor i målet han har plassert dem. Avisa kan også kjøpes som .pdf-fil. Faksimile: Dagbladet 1. juni 2011
SLIK SCORER RONALDO: I dagens papirutgave av Dagbladet kan du se hvor Ronaldo har scoret sine 57 mål fra, og hvor i målet han har plassert dem. Avisa kan også kjøpes som .pdf-fil. Faksimile: Dagbladet 1. juni 2011 Vis mer

- Vi har ikke tatt ut noe lag ennå. Nå får vi se på prestasjonene på trening. Er Jon plutselig helt «supermann» på onsdag og torsdag, så veit en aldri. Da reiser vi bare med én og så sitter jeg på benken, fleiper keepertrener Frode Grodås.