HVA SKJER? Herman Stengel (17) har uttrykt ønske om å spille for Vålerenga, men slik situasjonen er nå ser det ut til at den talentfulle unggutten spiller for Stabæk i Adeccoligaen kommende sesong. Foto: Øistein Norum Monsen
HVA SKJER? Herman Stengel (17) har uttrykt ønske om å spille for Vålerenga, men slik situasjonen er nå ser det ut til at den talentfulle unggutten spiller for Stabæk i Adeccoligaen kommende sesong. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- Det ser ut som jeg blir her. Jeg trener jo med Stabæk nå.

Herman Stengel: - Har ikke hørt noe fra Vålerenga.

BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæks 17 år gamle juvel uttalte etter nedrykket med Stabæk sist høst at han ønsket seg til Vålerenga - klubben som skal ha betalt hele fire millioner kroner for en opsjon på unggutten.

En avtale som er blitt knyttet til Veigar Pall Gunnarssons omstridte overgang fra Stabæk til Vålerenga i fjor, og således også vil bli belyst under rettssaken til våres.

- Helst i Tippeligaen Men gyldig opsjon eller ei:

Herman Stengel - som spilte 20 kamper i Tippeligaen fjor - var klar på at han av hensyn til egen utvikling ønsket å fortsette på samme nivå.

Nå er han ikke like krystallklar på det lenger:

- Etter sesongen i fjor følte jeg at jeg helst burde spille i Tippeligaen, men så har jeg fått tenkt på det og snakket med Stabæk og andre, og tenker at det kan være greit for meg å spille i Adeccoligaen også, sier Herman Stengel til Dagbladet.

- Det vil selvsagt bli litt annerledes. Ikke så høyt tempo, men mer fysikk. Men jeg er fortsatt bare 17 år, så jeg har ikke hastverk.

VIF-styret avventende Tidligere Vålerenga-trener Martin Andresen var en stor beundrer av Herman Stengel. Siden har Vålerenga fått ny trener, men overfor Budstikka omtaler Kjetil Rekdal Stengel som et kjempetalent.

Dermed er det liten tvil om han kunne ønske seg spilleren i Vålerenga.

Etter det Dagbladet erfarer så er eneste grunnen til at Herman Stengel ikke allerede har ikledd seg den blå VIF-drakta at styret i klubben er avventende på grunn av den kommende rettssaken i Gunnarsson-saken, der opsjonen rundt Herman Stengel også er en del av det kompliserte bildet.

- Ingen ting er bestemt De ønsker å vente til rettssaken er over før de henter unggutten. Og mens Vålerenga sitter på gjerdet, så forbereder en av Norges mest talentfulle unge fotballspillere seg til en sesong på det nest øverste nivået.

- Det ser ut som jeg blir her. Jeg trener jo med Stabæk nå, sier Herman Stengel til Dagbladet.

- Frykter du at en overgang til Vålerenga går i vasken?

- Jeg har ikke hørt noe fra dem, så det vet jeg ingen ting om. Det får vi heller se på om det skulle komme en henvendelse derfra. Det er ingen ting som er bestemt for min del, sier Stengel.

Ett år igjen Den talentfulle ungguttens kontrakt med Stabæk går ut etter den kommende sesongen. Etter allerede å ha betalt fire millioner for en opsjon, så er Vålerenga trolig bare en ekstra million unna å sikre seg stortalentet.

Stengels agent Jim Solbakken sier at de ikke stresser situasjonen rundt Stengel.

- Herman er bare 17 år og vil ha en flott utviklingsarena ved å spille fast for Stabæk i Adeccoligaen fram til sommeren. Vi er nok de som har best tid her, men det som er sikkert er at det er flere kubber som ser at Herman Stengel blir en god fotballspiller, sier Jim Solbakken til Dagbladet.

Han har vært nære å få til en overgang til klubber i utlandet også, men da på ungdomsnivå.

- Problemet er at Herman har kommet litt lenger enn akademifotball. Han er en førstelagsspiller. Da venter vi heller til han har utviklet seg enda mer før det blir aktuelt med utlandet, sier Jim Solbakken.

- Lykke til Stabæk-trener Petter Belsvik håper å få beholde klubbprofilen en stund til. Med bare 14 spillere på kontrakt trenger han de spillerne han har. Han mener også at Adeccoligaen kan være en bra utviklingsarena for Stengel denne sesongen.

- Hermann kan ha godt av å få dominere på et lag i Adeccoligaen. Det kan være vel så bra som å ikke være en som ikke er 100 prosent sikker i en startellever i Tippeligaen, sier Petter Belsvik til Dagbladet.

- Men det er klart at om en klubb ønsker å bla opp kroner for en spiller som er blitt mer enn et talent i Stabæk, så ønsker vi den spilleren lykke til i en bedre klubb. Vi skal ikke stå i veien, sier Petter Belsvik.

VIL UTVIKLE HERMAN: Stabæk-trener Petter Belsvik håper å få beholde Herman Stengel den kommende sesongen. Foto: Øistein Norum Monsen
VIL UTVIKLE HERMAN: Stabæk-trener Petter Belsvik håper å få beholde Herman Stengel den kommende sesongen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer