- Det ser utrolig dumt ut

Det sier Arni Gautur Arason om keepertabben.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Rosenborg 0-2. Vålerenga-supporterne drømte om å feire seriegull i kveld. Da måtte i så fall Start tape i Bodø og VIF slå Rosenborg.

Ingen av delene skjedde.

Dermed må det norske folk vente enda ei uke, før årets mesterlag er kåret.

Regjerende mester RBK berget plassen i Tippeligaen med kveldens seier.

Kjempeblemme

Det var bare spilt et drøyt kvarter av kampen da hjemmepublikummet ble frarøvet et par års levealder.

Thomas Holm slo en kontrollert pasning tilbake til keeper Arni Gautur Arason, og snudde seg for å løpe oppover på banen. Arason prøve å kline ballen oppover, men bommet regelrett på kula.

Den rullet inn i mål. Ingen skjønte noe, bortsett fra RBK-Kjernen bak motsatt mål.

RØK GULLET? Fredrik Winsnes jubler over Frode Johnsen 2-0-scoring, mens Vålerenga-spillerne depper over matchballen som glapp. Foto: Eirik Helland Urke
RØK GULLET? Fredrik Winsnes jubler over Frode Johnsen 2-0-scoring, mens Vålerenga-spillerne depper over matchballen som glapp. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Ballen får en vond sprett, men jeg skulle likevel klart å treffe ballen, sier Arason til Dagbladet.no.En sjelden tabbe av Arason, som har reddet Vålerenga flere ganger denne sesongen.

- Jeg kan ikke huske å ha gjort noe liknende før, sier islendingen.

God Hoseth-start

Vålerenga åpnet friskest på Ullevaal, anført av en meget god Magne Hoseth. Midtbanespilleren var lett i beina og gjorde kloke valg med ballen.

Etter hvert kom Rosenborg mer med i kampen, og i en periode midt i omgangen var det farlig hver gang trønderne kom offensivt.

Frode Johnsen nådde nesten noen innlegg fra Øyvind Storflor og Mikael Dorsin, men det ble stort sett nesten. I begge ender av banen, for heller ikke VIF klarte å spille seg til de helt store sjansene i 1. omgang.

- Det var to middels lag på banen i 1. omgang. Omgangen blir veldig preget av det målet de får, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Han laster derimot ikke Arason for tabben.

- Arni har tross alt reddet mange poeng for oss denne sesongen, sier Rekdal

To i stolpen

I den første delen av 2. omgang skapte Vålerenga flere og større sjanser enn noen av lagene klarte før hvilen, men det ville seg ikke for hjemmelaget.

Innbytter Toré Andre Flo skjøt på volley etter en Steffen Iversen-stuss, men traff bare lagkamerat Morten Berre.

Minuttet etter skjøt Hoseth over på halv volley.

Nærmest i denne perioden var Berre. Han headet et Hoseth-frispark i stanga.

- Det er veldig frustererende å ikke sette disse sjansene, sier Rekdal, smertelig klar over at Vålerenga ikke har scoret i Tippeligaen siden midten av september. 

Halvveis inn i omgangen var det Frode Johnsens tur til å treffe stolpen. Han vendte om og skjøt fra 25 meter, men skuddet gikk altså noen centimeter for mye til venstre.

Effektive RBK

Vålerenga fortsatte å skapte sjanser og halvsjanser utover i omgangen, og det begynte etter hvert å lukte skikkelig på Ullevaal. Det luktet Vålerenga-mål.

Dessverre for VIF-fansen kom målet i den andre enden av banen.

Frode Johnsen kastet seg fram på et innlegg fra høyresida etter 79 minutter og satte ballen i mål.

Da hadde også Start utliknet mot Bodø/Glimt, så gulldrømmen til Vålerenga befant seg da allerede på is.

Thorstein Helstad kom alene med Arason noen minutter før slutt, men fikk ikke skikkelig kontroll på ballen og klarte ikke avslutte.