- Det ser veldig tungt ut

Bjørnstad kan ramle ut av PGA-touren. Sjekk pengelista!

Henrik Bjørnstad må spille svært god golf i de to siste turneringene for å nå PGA-touren neste år.

Til tross for 43. plassen i PGA-turneringen i South Carolina, klatret ikke Henrik Bjørnstad på PGAs ranking. Golfspilleren falt derimot to plasser. Nå ser det tungt ut med tanke på 125. plassen på pengelisten.

Nordmannen har nå kun to turneringer igjen å forsøke å skaffe seg nok plasseringer til å være klar for PGA-touren neste år. Derfor er det ikke heldig at han faller to plasser siden forrige turnering.

Viktige dollar

Bjørnstad har så lagt spilt inn 3,1 millioner kroner fordelt på 29 turneringer, mens Lee Westwood som for tiden ligger på den viktige 125. plassen har spilt inn 1,1 millioner kroner mer.

Han har tidligere sagt at han ikke tenker på premiepengene, men derimot på spillet. Han vil se på pengelisten og sin egen plassering når sesongen er ferdigspilt.

Det er nemlig antall dollar du har spilt inn som teller på PGA-touren i forhold til hvor du plasserer deg på rankingen.

Tenker ikke direkte kvalifisering

MÅ SPILLE SEG OPP: Henrik Bjørnstad må tjene godt de neste rundene for å få fornyet kontrakten i PGA-touren. Foto: AP
MÅ SPILLE SEG OPP: Henrik Bjørnstad må tjene godt de neste rundene for å få fornyet kontrakten i PGA-touren. Foto: AP Vis mer

- 125. plass ser veldig tungt ut nå, men er du inne blant de 150 beste så er du i godt selskap neste år. Da har du full Nationwide-status og kan delta i noen PGA-turneringer. Er du utenfor de 150 beste blir det vanskeligere, sier sportssjef i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Målet for Bjørnstad er å komme inn blant de 125 beste og dermed spille full PGA-runde neste år. Skulle han ikke klare det målet, kan han komme inn likevel gjennom kvalifiseringsturneringer.

Neste turnering for Bjørnstad går i Las Vegas. Her er premiepotten på hele 26 millioner kroner. Vinneren i fjor tok med seg 4,8 millioner kroner, mens andreplassen ga 2,8 millioner.

Hvis Henrik Bjørnstad skal ha en mulighet til å komme inn blant de 125 beste på PGA-touren, må han spille meget godt. I fjor ville en åttendeplass sikret ham rundt 750 000 kroner. Da er han godt på vei mot 1,1 millioner kroner. Skulle Bjørnstad vinne turneringer, er han sikret plass på PGA-touren de to neste årene.

Fornøyd sportssjef

Aalbu er likevel meget godt fornøyd med den norske PGA-debutanten.

- Han er inne blant de 150 beste og han har gjort en fantastisk første sesong. Og skulle han gå kvalifiseringsturneringene, er han bedre forberedt i år enn i fjor, sier Aalbu som er positiv foran de to siste turneringene til nordmannen.

- Jeg ser oppløftende ting. Det var verre i sommer hvor han ikke kvalifiserte seg. Nå spiller han seg oppover listene. Han er god nok til å spille fire meget gode runder, sier han.

Woods leder med 66,5 millioner

Tiger Woods leder fortsatt pengelisten til PGA. Amerikaneren har så langt spilt inn 66,2 millioner kroner på 15 turneringer. Han følges av Jim Furyk som «bare» har spilt inn 42,8 millioner kroner på 22 turneringer.

I løpet av sin karriere har Woods tjent 438,2 millioner kroner siden han debuterte som proffspiller i 1996. Og det er bare i pengepremier. Så kommer inntekter fra sponsorer og reklameoppdrag i tillegg.

(ANB)