- Det setter alt i perspektiv. Jeg håper jeg kan være med å inspirere

Marit Bjørgen vil gi tilbake.

VARMER OPP:  Marit Bjørgen i oppvarmning under kveldens showrenn på Aker Brygge i Oslo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARMER OPP: Marit Bjørgen i oppvarmning under kveldens showrenn på Aker Brygge i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKER BRYGGE(Dagbladet): I kveld gikk Marit Bjørgen inn til en tredjeplass på showrennet på Aker Brygge.  12 000 fikk se Norges langrennselite gå sprint på rulleski. Maiken Capserens Falla vant foran Heidi Weng.

Men tidlig i juni er ikke resultatet det viktigste.   Showrennet som er arrangert av Skiforbundet, gir overskuddet til foreningen Aktiv mot kreft.

- Det er klart at det setter alt i perspektiv. Vi går bare å ski og gjør det vi liker aller best. Jeg håper jeg kan være et bidrag i den tøffe hverdagen de som er rammet har, og kan være med å inspirere, sier Bjørgen til Dagbladet.

Dødsfall i familien Marit Bjørgen har mistet både mormoren og morfaren sin av kreft og er derfor også veldig opptatt av å gjøre det hun kan for kreftsaken.

At kveldens overskudd går til Aktiv mot kreft, gledet den norske skidronninga:

- At jeg kan bruke mitt navn og posisjon for å gi penger til en så god sak er jeg utrolig glad for å stolt over at jeg kan gjøre, sier  Bjørgen.

Åpnet senter Overskuddet  fra kveldens showrenn skal gå til stiftelsen Aktiv mot kreft og deres arbeid med å etablere og drifte Pusterom på sykehus i hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer