VARMER OPP:  Marit Bjørgen i oppvarmning under kveldens showrenn på Aker Brygge i Oslo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARMER OPP: Marit Bjørgen i oppvarmning under kveldens showrenn på Aker Brygge i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Det setter alt i perspektiv. Jeg håper jeg kan være med å inspirere

Marit Bjørgen vil gi tilbake.

AKER BRYGGE(Dagbladet): I kveld gikk Marit Bjørgen inn til en tredjeplass på showrennet på Aker Brygge.  12 000 fikk se Norges langrennselite gå sprint på rulleski. Maiken Capserens Falla vant foran Heidi Weng.

Men tidlig i juni er ikke resultatet det viktigste.   Showrennet som er arrangert av Skiforbundet, gir overskuddet til foreningen Aktiv mot kreft.

- Det er klart at det setter alt i perspektiv. Vi går bare å ski og gjør det vi liker aller best. Jeg håper jeg kan være et bidrag i den tøffe hverdagen de som er rammet har, og kan være med å inspirere, sier Bjørgen til Dagbladet.

Dødsfall i familien Marit Bjørgen har mistet både mormoren og morfaren sin av kreft og er derfor også veldig opptatt av å gjøre det hun kan for kreftsaken.

At kveldens overskudd går til Aktiv mot kreft, gledet den norske skidronninga:

- At jeg kan bruke mitt navn og posisjon for å gi penger til en så god sak er jeg utrolig glad for å stolt over at jeg kan gjøre, sier  Bjørgen.

Åpnet senter Overskuddet  fra kveldens showrenn skal gå til stiftelsen Aktiv mot kreft og deres arbeid med å etablere og drifte Pusterom på sykehus i hele landet.

I dag har seks sykehus Pusterom for sine pasienter, og i løpet av det neste halve året åpner det fire til.

Et Pusterom er et lavterskels trenings- og aktivitetssenter. Her får kreftpasienter kyndig veiledning og kommer i gang med fysisk aktivitet under og etter behandling.

Marit Bjørgen har  vært med å åpne flere sentere i landet. Sist på Ullevaal. Der  fikk hun treffe pasienter som er rammet av sykdommen:

- Det er inspirerende å se og ikke minst treffe de som har vært gjennom en tøff behandling og prøver å jobbe seg tilbake, sier Bjørgen.