Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det setter virkelig livet i perspektiv

Norsk proff møtte lagkompiser etter ulykke.

ANNERLEDES SAMLING:: Norske Sindre Lunke (i høyre bildekant) har vært på samling med Giant Alpecin den siste tiden. Søndag møtte han lagkompiser som var involvert i lagets voldsomme treningsulykke med en møtende bil. FOTO: Team Giant-Alpecin
ANNERLEDES SAMLING:: Norske Sindre Lunke (i høyre bildekant) har vært på samling med Giant Alpecin den siste tiden. Søndag møtte han lagkompiser som var involvert i lagets voldsomme treningsulykke med en møtende bil. FOTO: Team Giant-Alpecin Vis mer

(procycling.no): Lørdag ettermiddag var seks ryttere fra Giant-Alpecin involvert i en alvorlig ulykke nær Calpe i Spania.
En bil kom over i motgående kjøreretning og traff en gruppe fra det tyske laget.

De seks i gruppen var klassikerstjernen John Degenkolb, Chad Haga, Warren Barguil, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam og Max Walscheid.

• Les også: Degenkolb nær å miste fingeren

Alle ble fraktet til sykehus med flere alvorlig skader. Degenkolb hadde en finger som såvidt hang fast i hånden, mens det trolig gikk verst utover Chad Haga, som måtte fraktes til sykehus med helikopter.

Amerikaneren hadde flere alvorlige skader rundt hodet, blant annet en fraktur på beinstrukturen i øye/neseområdet.

Norsk proff: - Annerledes stemning Lagets norske blad, Sindre Skjøstad Lunke, er også til stede på samlingen, men var i en annen gruppe da ulykken skjedde. Han forteller om en veldig spesiell stemning når procycling.no snakker med han søndag kveld.

- Stemningen i dag er selvsagt annerledes. Vi fikk snakket sammen mange ganger i går og fått god oppdatering på rytterne.

22-åringen fikk møte Barguil, Ludvigsson og Sinkeldam søndag morgen. Barguil brakk hånden i sammenstøtet, mens de to andre slapp unna med kutt, skrubbsår og slagskader. Alle tre er nå på vei hjem.

Ludvigsson skrev på sin Twitter-konto i går at gruppen er heldig som alle er i live. Lunke forteller man ser veldig annerledes på ting etter en slik ulykke.

- Det setter virkelig livet i perspektiv når man ser en slik ulykke og man innser at sykling ikke er alt. Det viktigste er at gutta er i live.

- Man legger merke til alle biler Trønderen forteller at de var ute og syklet en rolig tur søndag.

- Det må ha vært ganske spesielt å sykle i dag?

- Det var, det. Man legger jo merke til hver eneste bil som gjør en rar manøver eller som kjører tett inntil oss.

Ifølge de spanske nødetaten skal det ha vært en engelsk kvinne som kom over i motgående kjørefelt. Fredrik Ludvigsson skrev i går kveld på sin Twitter-konto at det var lite de kunne gjøre for å unngå ulykken.

- Et sjokk som kommer til å sitte i lenge. Skal ikke behøve skje. Helt rett vei og en bil som kjører på feil side og kommer rett i mot oss. Umulig å beskytte seg mot.

73-åring siktet Cycling Weekly melder mandag at en 73 år gammel britisk kvinne har blitt tiltalt for uaktsom opptreden bak rattet i forbindelse med hendelsen.

Saken er nå under etterforskning av politiet i Alicante.

Ramon Sinkeldam har fortalt til nederlandske NOS om dramatikken som oppsto da bilen kom rett imot dem.

- Gruppen fikk panikk, bilen kom rett mot oss. Det var mye skriking, så ble jeg borte en stund. Det verste var å snakke med folkene som var der, å se dem så emosjonelle. Kanskje jeg er heldig som ikke opplevde det ved bevissthet. Når du ser på slagmarken og ser seks folk fra laget ditt, familien din, på bakken som knapt rører seg, det gjør noe med deg.

Setter laget tilbake Lunke forteller til procycling.no at resten av treningsleiren er blitt endret en del, ettersom støtteapparatet er på forskjellige sykehus og hjelper til. Det er også usikkert hvordan rittprogrammet blir fremover.

General manager Iwan Spekenbrink forteller i en pressemelding fra laget at det vil ta tid før laget er tilbake ved full styrke.

- Gårsdagens ulykke hadde åpenbart stor innvirkning på laget. Rekonvalesensen til rytterne er førsteprioritet, såvel som den emosjonelle prosessen av hendelsen for de som var der. Det var klart at laget blir satt tilbake noen måneder. Det var utvilsomt ta tid for laget å returnere til full styrke, men alle vil jobbe hardt, dedikert og tett sammen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media