<strong>FÅ REGLER:</strong> Marcus Pedersen med spillerhotellet og to ivrige linselus i bakgrunnen. Pedersen og de andre har vært mye på hotellet så langt, men bortsett fra at ingen får være i sola hele dagen, stoler landslagsledelsen på at spillerne oppfører seg. Foto: Mads Gudim Burheim
FÅ REGLER: Marcus Pedersen med spillerhotellet og to ivrige linselus i bakgrunnen. Pedersen og de andre har vært mye på hotellet så langt, men bortsett fra at ingen får være i sola hele dagen, stoler landslagsledelsen på at spillerne oppfører seg. Foto: Mads Gudim Burheim Vis mer

- Det sier ganske mye om oss at vi har frie tøyler

Tor Ole Skullerud har færrest mulig regler for U21-gutta i EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV (Dagbladet): I går fikk de norske gutta sine første timer med skikkelig fri under mesterskapet hittil, da de kombinerte pressetreff med surfeleksjon på en av Tel Avivs vakre strender.

Det betyr ikke at tiden deres her nede styres med jernhånd.

Landslagstrener Tor Ole Skullerud stoler på Marcus Pedersen og de andre, og utover NFFs generelle lovverk er det få leirskoleregler sjefen har sett behov for å innføre. Dermed er det verken innetid eller leggetid på spillerhotellet, for eksempel, her stoler man på at spillerne gjør jobben som skal til også utenfor banen.

Vet sitt eget beste
- Det er voksne gutter dette her. Og det er en helt strålende gruppe, som vet sitt eget beste, sier Skullerud til Dagbladet.

- De tar de små marginene, gjør de små oppgavene som skal til for å forberede seg. Drikke, hvile, alle målinger viser at de er lojale mot det vi har lagt opp. De tror veldig sterkt på det vi driver med, sier Skullerud.

Historien har vist at frihet under ansvar ikke alltid har vært et like enkelt konsept for norske landslagsspillere. Sånn er det tilsynelatende ikke med denne generasjonen.

- Jeg lager ikke så mange regler. Jeg er av den oppfatning at vi har jobbet med denne gruppa så lenge, at alle vet hva som er akseptabelt og ikke. De utfører det de skal for å være best forberedt, sier U21-landslagssjefen.

Gjensidig respekt
Marcus Pedersen brukte tid på å sovne kvelden etter Israel-kampen, men det var ikke Tel Avivs fristende natteliv som var årsaken, det var en hjerne som kvernet over misbrukte scoringsmuligheter mot vertsnasjonen.

- Vi har playstation og bordtennis, men det blir mest avslapning og mat og drikke. Vi er ganske sosiale, vi snakker sammen alle sammen og har det gøy, sier Pedersen om livet på hotellet.

På vei inn på det hotellet møter man Norges kjerneverdier listet opp på store plakater i lobbyen, og det er kanskje passende at «samhold» er satt opp to ganger.

For den gjensidige respekten og tilliten dras fram av flere av spillerne som forklaring på at oppførsel ikke har blitt noe problem i U21-troppen.

- Vi har ingen sånne typer på laget som sklir ut fra det som forventes. Det er også en gjensidig respekt mellom oss og Tor Ole - og hvorfor skal man bryte regler når man allerede får lov til det meste? Jeg ser ikke på det som et problem i det hele tatt, hverken leggetider eller alkohol eller noe sånt, sier Stefan Johansen til Dagbladet.

Moldes Martin Linnes bekrefter det samme.

- Først og fremst viser dette at Tor Ole tør å stole på oss, og at vi har gjort oss fortjent til den tilliten. Det tror jeg også han gjør helt rett i, dette er en flott gruppe som stoler på hverandre og vet hva som er best for å kunne prestere. Det at han gir oss frie tøyler, det sier ganske mye om oss, mener Linnes.

Må gå for seier
Lørdag venter England, i en kamp som avgjør det meste både for dem og Norge i kampen om semifinale.

- Vi må bare gå etter de tre poengene, så klart, så får vi se hvor fornøyde vi blir. Men vi skal ikke kimse av uavgjort heller, det er sant det, sier Marcus Pedersen.

Han var av dem som holdt seg på stranda under surfeleksjonen i går, fortsatt litt misfornøyd med at han ikke satte flere av sjansene mot Israel.

- Det tok litt tid før jeg sovnet, det gjorde det. Jeg hadde en to-tre sjanser som ikke gikk inn, da ligger du å tenke på hvorfor det gikk sånn. Men du må lære deg å ta med det som er positivt, det lønner seg det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer