ÉN KAMP FRA START: Nicklas Bendtner har spilt en kamp fra start denne sesongen, mot Molde borte. Han, som alle andre i den kampen, var ikke i nærheten. Etter seks kamper står han med fire innhopp og denne matchen på Aker Stadion. Han har null scoringer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ÉN KAMP FRA START: Nicklas Bendtner har spilt en kamp fra start denne sesongen, mot Molde borte. Han, som alle andre i den kampen, var ikke i nærheten. Etter seks kamper står han med fire innhopp og denne matchen på Aker Stadion. Han har null scoringer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner i konflikt med Eirik Horneland

Det siste året har ødelagt alt for Bendtner, han må bort fra RBK

Hvis Nicklas Bendtner ikke skjønner hvorfor han sitter på benken, kommer svaret her. Han er ikke god nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NICKLAS BENDTNER ER frustrert, etterlyser kommunikasjon og klare beskjeder, og sier han ikke skjønner hvorfor han er vraket av Eirik Horneland. Virkelig?

Er det ikke bare å ta et lite dykk ned i det som har skjedd post VM 2018?

Er det ikke bare å lese statistikkene?

DET ER LETT å forstå hvorfor Rosenborgs lavmælte og best betalte spiller klager på manglende spilletid, og sier situasjonen for hans del er blitt uholdbar på Lerkendal. Det ligger i en fotballspillers natur å sutre fra benken.

Konkurranseinstinkt kalles det.

Alle ønsker å spille.

Men manglende selvinnsikt er også en del av en fotballspillers DNA.

Det er bare sånn det er.

DA NICKLAS BENDTNER ennå hadde en betydelig posisjon i Rosenborg ble han lyttet til på Lerkendal. Etter toppscorertittelen i 2017 (19 mål) var det fortsatt sånn på denne tida i fjor. Og jeg husker veldig godt Alexander Søderlunds "Nicklas ville spille til venstre, og da ble det sånn", etter et overraskende laguttak som ga to Bendtner-scoringer og den helt nødvendige 4–0 seieren over Molde for 13 måneder siden.

Kommentaren jeg skrev hadde tittelen "I Rosenborg er det Nicklas Bendtner som bestemmer. Kåre Ingebrigtsen tar bare ut laget".

MEN DET VARTE ikke lenge. Nicklas Bendtner varte ikke lenge. På denne tida i fjor begynte derfor Rosenborg å planlegge danskens vei ut av klubben. Inngangen i 2017 hadde vært tilnærmet perfekt, ett drøyt år seinere handlet det om å gjøre utgangen like god.

Først skulle Nicklas Bendtner overbevise Åge Hareide og bli en av fire spisser i Danmarks VM-tropp.

Etter mesterskapet i Russland skulle han selges.

MEN DET BLE ikke sånn. 1) Fordi Nicklas Bendtner skadet seg mot Brann på Lerkendal 27. mai, og derfor misset deler av den danske bruttotroppens VM-oppkjøring i Helsingør. 2) Fordi Åge Hareide til slutt valgte bort RBK-spissen selv om skaden egentlig var leget. Og spissfast i Trondheim ble vondt veldig mye verre utover høsten.

Etter en frihelg hjemme i København i september, var det krise.

DA NICKLAS BENDTNER kom var han en sensasjon og akkurat det Rosenborg og norsk fotball trengte. Det er 26 måneder siden. I dag er han mest et overbetalt problem.

At det ikke gikk som Rosenborg ønsket i fjor sommer er sånt som skjer, ingen rår over makter over jord.

At det ikke gikk som Rosenborg ønsket gjennom høsten og det påfølgende overgangsvinduet i januar, er Nicklas Bendtners skyld.

FOR DU BLIR ikke solgt etter en sesong med fem scoringer i Eliteserien, null mål i Europa League og en voldsdom fra København tingrett. Du blir ikke solgt med fotlenke. Og enda verre for Rosenborg som vil selge og Nicklas Bendtner som vil spille – hjemmesoning med fotlenke er ikke måten å komme i form på.

50 dager i treningsstudio – om du tror fysioterapeut Tomas Jørgensens uttalelse til VG – "Han (Nicklas Bendtner) er i sin beste forfatning på mange, mange år" – er ikke måten å komme i fotballform på.

NICKLAS BENDTNER ER er per dato ikke god nok til å starte kamper for Rosenborg. Ikke med ball, og ikke uten. Han scorer ikke mål og han gjør ikke den defensive jobben som kreves av en RBK-spiss.

Rosenborg er et dårligere lag med Nicklas Bendtner på banen.

Rosenborg, slik de helst ønsker å framstå, kan ikke spille med den typen spiss.

EIRIK HORNELAND SER det, vet hva som kreves og har gjort en fotballfaglig vurdering. Det er hans privilegium. Det er Horneland som bestemmer, ikke Bendtner. Det er Horneland som tar ut laget, ikke Kåre Ingebrigtsen eller Rini Coolen. Og fordi Nicklas Bendtners form- og prestasjonskurve har vært dalende siden de to scoringene mot Molde 8. april 2018, er det egentlig bare en utgang på dette.

Nicklas Bendtner må selges så fort sommervinduet åpner.

Er det ikke mulig å få til et salg, må han leies ut eller fristilles.

For der han sitter nå, misfornøyd og i dårlig fotballform, er han mest et problem.

De har Eirik Horneland nok av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer