- Det siste han sa til meg

NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith er i sjokk over Halvard Hanevolds dødsfall.

DØD: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død. Han døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Klipp: Madeleine Liereng. Foto: Pedersen, Lillegård, Langsem og Folvik / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

Smith og Hanevold har reist verden rundt og jobbet tett sammen som NRKs fremste skiskytterteam de siste årene.

Førstnevnte er i sjokk over skiskytterprofilens dødsfall.

- Det er det mest sjokkerende jeg har hørt noen gang. Jeg har akkurat fått beskjeden, det er vanskelig å si noe, sier Stabrun Smith til Budstikka.

I SORG: NRK-kollega Andreas Stabrun Smith. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I SORG: NRK-kollega Andreas Stabrun Smith. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

De siste ordene

Andreas Stabrun Smith og Halvard Hanevold ville gått inn i sin tiende sesong som NRKs kommentatorduo denne høsten. Han kaller det en av de mest ubegripelige beskjedene man kan få.

De to jobbet sammen i Frankrike forrige helg.

- Vi sa til hverandre på Gardermoen at «takk for turen, vi ses snart!». Denne beskjeden er ubegripelig, sier Smith til Dagbladet.

Han ser tilbake på mange gode samtaler.

- Han var en veldig fin fyr og en annerledes idrettsutøver det alltid var moro å snakke med. Dette føles veldig, veldig rart, sier Smith.

Han sier at Hanevold alltid var en mann som gikk i dybden. Hvis han hadde et spørsmål, ville han til bunns i det. Analysen som så fulgte, var interessant.

- Han var så grundig og så til fingerspissene, alltid. Sånn var han som idrettsutøver, og sånn var han med oss. Det tok ham langt i idrettskarrieren. Men det er de gode samtalene rundt middagsbordet på tur jeg først og fremst tenker på i kveld.

Han legger til at tankene i kveld først og fremst går til hans nærmeste familie: Hanevolds to sønner og kona Sandra.

I sorg

Ola Lunde har også jobbet tett med duoen i flere år. Han var rystet da han snakket med Dagbladet tirsdag kveld.

- Det er helt forferdelig tragisk. Han var med oss i NRK nå i helga i forbindelse med Fourcades løp nede i Frankrike, så dette kom som et forferdelig sjokk, sier Lunde til Dagbladet.

- Jeg vet ingen verdens ting før jeg fikk beskjeden nå nylig, fortsetter Lunde, som sier at han er litt tom for ord.

Han opplevde Hanevold både som utøver og som kollega.

- Som utøver er han den mest dedikerte jeg har sett. Han hadde ikke noe voldsomt skytetalent, men det er ingen som har jobbet bedre enn han, og det er nok derfor han ble olympisk mester også, sier han.