<strong>ET BILDE PÅ FORSVARKRISE:</strong> Vegard Forren tråkket over stygt og måtte gå ut etter 18 minutter mot Strømsgodset. Nå går han på krykker. Og om en uke VM-åpnger Norge mot Tyskland på Ullevaal. Akkurat nå ser det veldig stygt ut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ET BILDE PÅ FORSVARKRISE: Vegard Forren tråkket over stygt og måtte gå ut etter 18 minutter mot Strømsgodset. Nå går han på krykker. Og om en uke VM-åpnger Norge mot Tyskland på Ullevaal. Akkurat nå ser det veldig stygt ut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Det siste Høgmo trenger er et forfall fra Norges beste midtstopper

Vegard Forren (32) prøvde å jogge av seg et stygt overtråkk etter 18 minutter, men gikk rett i bakken og forlot Marienlyst på krykker. Om en uke kommer Tyskland til Ullevaal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset-Molde 0-2 (0-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Torsdag ble Pål André Helland skadet igjen og er ute av landslagstroppen når det endelig betyr noe i 2016. Det er en svekkelse for troppen, men ingen krise for laget. Torsdag ble også Håvard Nordtveit skadet i West Hams Europa League-kvalifisering, etter det jeg forstår ganske kraftig. Det er litt verre. Men med Vegard Forrens skade i Drammen står Per-Mathias Høgmo i fare for å miste en av sine viktigste spillere, om ikke den viktigste.

Og det vil være krise.

Hadde Høgmo vært nødt til å utelate en spiller er jeg rimelig sikker på at Vegard Forren ville vært den siste han tenkte på.

- JEG HAR TRÅKKET over før og spilt kamp igjen tre dager senere, så jeg håper det går bra denne gangen også, sier Vegard Forren. - Det er utrolig hva god fysioterapi kan gjøre med en skadet fot.

MEN JEG FØLER Molde-stopperens optimisme er mer håp enn tro. Fordi høyrefoten han ødela per nå ikke er brukbar til noe som helst. Og ja, han har tråkket over før, men den gangen han spilte kamp tre dager etterpå forlot han ikke garderoben på krykker.

Det gjorde han i Drammen.

- Det er kanskje litt verre nå, men jeg skal prøve, sier han. - Og det er en hel uke til Tyskland-kampen.

VEGARD FORREN ER Norges klart beste midtstopper og det nærmeste vi kommer god kontinuitet i den norske forsvarsrekka selv om også han har sine mangler når han ikke har spillet foran seg. Kommer han seg ikke på beina står vi igjen med Even Hovland og Stefan Strandberg. Og det er ikke de valgene du vil ha når du møter verdens beste fotballag i den første kampen i en VM-kvalifisering.

En reserve fra Nürnberg i andre Bundesliga og en utlånt Krasnodar-stopper (til Hannover i andre Bundesliga) mot verdens beste fotballa? Jeg tør nesten ikke tenke på det.

MOLDE DERIMOT, KLARTE seg bra uten Forren i over 70 minutter med en stopperreserve (Stian Gregersen 21) som bare hadde 17 tippeligaminutter i skoa da han ble kastet inn mot hjemmesterke Strømsgodset. Det forteller en del om Gregersen og veldig mye om Molde som er i ferd med å finne tilbake troen og tryggheten. For Drammen er ingen lett by å vinne fotballkamper i, og da Molde slo Godset 2-0 var det 18 kamper siden sist det skjedde.

Nærmere bestemt 9. august i fjor, da Stabæk vant 2-0 på Marienlyst.

STRAFFESPARKET SOM GA Molde ledelsen etter en halvtime - en merkelig hendelse fordi Godset-keeper Espen Bugge Pettersen gjorde alt han kunne for unngå det, men som likevel kom borti Fredrik Aursnes da han hadde passert og egentlig ikke var farlig lenger, ga Molde selvtillitt på Marienlyst. Noen ganger er det ikke mer som skal til. Og så lenge Strømsgodset, etter en god åpning med bra trøkk ned langs høyresida, plutselig begynte å spille ballen bakover eller på tvers før de mistet den, for deretter å svare med et press som var alt annet enn kollkektivt, ble Molde stadig tryggere.

Og når de enkelt spiller av press lavt i banen og finner hverandre med kombinasjoner gjennom gode bevegelser og pasningssikkerhet høyt i banen, vel, da er Molde det fotballaget vi har savnet siden de tapte for Rosenborg på Lerkendal i slutten av mai.

FOR FIRE UKER or fire uker og fem serierunder siden var det mange som mente Ole Gunnar Solskjær burde avskjediges i Molde. Laget var nummer ni etter 0-3 for Vålerenga på Ullevaal. Firer seirer senere er Molde ett poeng unna andreplassen. Og selv om det selvfølgelig handler om marginer, flyt og nye mannfolk-spillere som har gjort laget mer robust - det siste et faktum som gjør de mer tekniske og lettbeinte i stand til å være seg sjøl uten alt for store defensive konsekvenser, så handler det veldig mye om Tippeligaen også.

Dessverre.

MOLDE VAR IKKE gode hele tida i Drammen, det var førsteomgangen som var beholdningen selv om Bjørn Bergmann Sigurdarsons perfekte avslutning til 2-0 på en ditto strålende overgang kom etter pause. Men du ser det er noe der, du ser voksende trygghet og at ting er i ferd med å løsne. Så det som var nedrykksnakk for en måned siden er nå erstattet med det som var sesongens krav og minstemål da sesongen startet i mars - topp tre og Europa-kvalifisering neste sommer.

Det kler Molde veldig mye bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer