GOD TUR TIL PARIS. Her er tre gutter som vil til Vincennes. Billetten skal Trollgutt fikse med å vinne V75-2 på Jarlsberg lørdag. Foto:HESTEGUIDEN.COM.
GOD TUR TIL PARIS. Her er tre gutter som vil til Vincennes. Billetten skal Trollgutt fikse med å vinne V75-2 på Jarlsberg lørdag. Foto:HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Det siste løpet skremmer alle

Får bestemme i V75 på Jarlsberg.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Gunnar Austevoll lanserer seg aldri som en banker. Men han forstår alle spillere som bruker ham som nettopp dette på lørdag.

-Trollgutt må ha en topp vinnersjanse. Ja, det er nok det. En bunnsolid vinnersjanse, sier Austevoll tenksomt.

Da har han egentlig strukket seg langt.

Men den siste prestasjonen Trollgutt leverte skal skremme alle konkurrentene. En fornuftig kusk slipper Trollgutt frivillig til tet på lørdag. Det kan bety Frankrikebillett også for vedkommende.

-Jeg håper og tror at det kommer til å skje. Trollgutt i køen og Trollgutt i tet er som natt og dag, forteller Gunnar Austevoll.

Det gjelder kvalifisering til kaldblodsløpene på sagnomsuste Vincennes. De tre første hestene i mål kan sette kursen mot Paris. Og det er Trollgutt som skal stå øverst etter at V75-2 er i mål. Vallaken imponerte kraftig i det siste løpet etter dødens i stor fart hele veien. Det var for halvannen uke siden.

Løpet tok på

Det løpet tok naturligvis på, og matlysten var ikke like bra etterpå.

-Men han har fått i seg det han skal, selv om det tok litt mer tid enn vanlig, forteller trener Kjell Løvdal.
Han har god tro på seier også han.

-Jeg tar ikke ut noe på forhånd. Jeg har vært med lenge nok i denne bransjen til å ha lært akkurat det. Men det må skje et uhell av en eller annen sort, om det ikke skal ende med seier, sier Kjell Løvdal til Dagbladet.

Respekt

Løvdal mener det siste løpet bør gi alle konkurrenter respekt for hans hest.
-Jeg håper jo det, at alle vil ha ryggen til Trollgutt i dette løpet, sier Løvdal. Taktikken er glassklar. Det er tet fra start til mål som gjelder.

Av med framskoene

Banemester Jørn Eilertsen på Jarlsberg har meldingen Kjell Løvdal liker å høre.
-Banen blir skrapet og to centimeter støtpute av grus legges på toppen. Det går fint å kjøre skoløs på frambeina lørdag, forteller Eilertsen.

-Han er en helt annen hest uten framsko, sier Kjell Løvdal.

Sparer baksko og draskylapper

Løvdal lar bakskoene sitte på. Det er vinterbane og hardt under topplaget. Det krever litt ekstra feste bak. Men på Vincennes er det annerledes.
-Hvis vi kommer til Vincennes, skal alle fire skoene av, forteller Løvdal.

Kusk Gunnar Austevoll har god lyst til å spare på noen annet også, til løpene i Frankrike.

-Jeg håper jeg slipper å trekke draskylappene. Hvis vi kan vinne med dem ubrukt, har vi et ekstra gir med oss til Vincennes, sier Austev oll.

Det forteller alt om hvor stor tro på seier de to herrene har på lørdag.

Her er Gunnar Austevolls syn på øvrige oppsitt lørdag:

8. Kisgruvens Vimsa (V75-1) viser jo fin form, men må ha litt ekstra flyt fra yttersporet.
2. C.C. Seventyfive (V75-3) er i form. Jeg har snakket med trener Olav Mikkelborg som er på sydenferie. Han mener det dreier seg om en bra vinnersjanse, om jeg greier å holde ham i trav ned startsiden.
12. Tyri Fera (V75-4) er i bra form, men det er aldri enkelt fra dobbelt tillegg i V75. Jeg synes vel egentlig at hestene som starter 20 meter foran er omtrent like gode.
10. Freddythefender (V75-5) kjenner jeg ikke så godt til. Men det er jo en hest som har konkurrert mot gode  fire-åringer på Forus i fjor.
6. Sugar W. (V75-6) var dårlig sist. Men jeg mener at årsaken var den strenge kulda, som resulterte i mindre trening før det løpet. Jeg er ganske sikker på at han er mye bedre denne gang. Men det er hardt å gå til topps. Vi kan være på trippelen med maks tur underveis.
10. Loddve (V75-7) er på rett vei. Men jeg tror ikke det er mulig å slå Vesle Sjur etter hva jeg så sist.